NSD: Kukavički napad DPS-a na žene

"DPS po navici, podmuklo i na sebi svojstven način udara na žene i njihovo pravo na rad"

4399 pregleda 16 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nova srpska demokratija (NSD) saopštila je da novoj vlasti u Nikšiću "nije manir kao Demokrtskoj partiji socijalista (DPS) da trguju radnim mjestima.

Iz NSD-a su reagovali na navode DPS-a koji je saopštio da je prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića odbio tužilac čija supruga je dobila posao u Komunalnoj policiji.

"U nedostatku odgovora na otkrivene kriminalne radnje njihove stranke u saradnji sa kavačkim klanom i ugrožavanje života Kovačevića i njegovih saradnika zato jer su njihovi politički protivnici, DPS po navici, podmuklo i na sebi svojstven način udara na žene i njihovo pravo na rad, pa se iščuđava ako neka žena, koja je eto i udata, radi u nekoj od institucija i predstavlja to kao neki bauk i dokaz za njihova maštanja u kojima ljude treba hapsiti ako prstom mrdnu kako oni misle da ne treba", pipe u reagovanju.

Dodaju i da razumiju da su u DPS-u "nenaviknuti da bilo ko ko nije prošao njihov partijski filter uopšte može da računa da će nekad dobiti priliku za zaposlenje".

"Ali eto dešava se i to da se ljudi zapošljavaju, a da vladajuće stranke ne kontrolišu te procese niti se raspituju o tome ko i gdje radi, kao u vrijeme mafijaške klike iz DPS. Ako su gospoda iz DPS navikla da trguju radnim mjestima, to nije manir nove vlasti u Nikšiću. Niti je naš manir da prozivamo žene, a vjerujemo da bi građani Nikšića imali da vam kažu mnogo toga kada su ove stvari u pitanju. Zato vam je bolje da se makar zastidite i zaćutite kada je ta tema u pitanju. To što nečija žena negdje radi nije pitanje od javnog interesa i za napad na supruge i majke nije potrebna petlja dovoljno je samo da kao vi nemamo obraza. Nažalost ta je razlika između nas i vas nepremostiva i tako će i ostati", zaključuje se u saopštenju NSD.

Bonus video: