Mandić najavio da će premijerski sat biti ovog mjeseca

Zakazivanje sjednice posvećene premijerskom satu zatražio je šef Poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar. Predsjednik Skupštine je rekao da će on zakazati tu sjednicu ako predsjednik Vlade Milojko Spajić ne bude mogao da saopšti tačan termin

9802 pregleda 11 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština/Youtube
Sa sjednice, Foto: Skupština/Youtube

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić najavio je da će u decembru biti održan premijerski sat i naveo da će on zakazati tu sjednicu ako predsjednik Vlade Milojko Spajić ne bude mogao da saopšti tačan termin.

Zakazivanje sjednice posvećene premijerskom satu zatražio je šef Poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

“Pošto mi već neko vrijeme ne možemo od Vlade dobiti informaciju kad Spajić može doći u Skupštinu, niti vidimo njegovu želju da razgovara sa poslanicima i odgovara na njihova pitanja, molim vas da, bez obzira na odbijanje premijera da dođe u Skupštinu, u najkraćem roku zakažete premijerski sat«, rekao je Konatar u Skupštini.

On je tražio da premijerski sat bude održan prije sjednice o budžetu.

Konatar je rekao i kako Spajić ima strah da se suoči sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem.

“Ja ću imati obavezu da razgovaram sa Abazovićem da ne bude grub prema Spajiću kad dođe da razgovara sa poslanicima”, kazao je Konatar.

Mandić je rekao da kod Spajića nije primijetio bilo kakvo odbijanje da dođe u Skupštinu.

"Vlada ima snažnu podršku ove parlamentarne većine, a ni taj strah nijesam registrovao”, kazao je.

Šef Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Miodrag Laković rekao je da Vlada i Spajić imaju jako zgusnutu agendu, te da nema mjesta komentarima kakve je iznio Konatar.

Bonus video: