Živković: Parlamentarna većina nefunkcionalna, Crna Gora će uskoro dobiti istinski evropsku parlamentarnu većinu

Živković je rekao kako trenutna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta

17152 pregleda 46 reakcija 47 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Aktuelna parlamentarna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta i ta će činjenica brzo svima biti jasna, kako u Crnoj Gori, tako i na adresama naših partnera iz EU i NATO, kazao je v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je danas prisustvovao sjednici Opštinskog odbora te partije u Nikšiću, gdje je kazao i da će ta partija biti prva koja će predsjednika i potpredsjednike birati neposrednim putem glasanjem svih članova.

"Ovo je još jedna potvrda da smo mi uvijek ispred naše političke konkurencije i da i iz vlasti i iz opozicije nastavljamo da uvodimo nove trendove demokratije i evropskih standarda", kazao je Živković.

On je dodao kako je siguran da će predstojeći izbori potvrditi jedinstvo i snagu DPS-a te na adekvatan način pripremiti partiju "za ono što su izazovi koji slijede ali i izvjesne političke promjene koje će se desiti u Crnoj Gori".

OO DPS Nikšić
foto: DPS

Živković je, saopšteno je iz DPS-a, istakao da je nefunkcionalnost parlamentarne većine očigledna i da je već pokazana na nizu primjera iako Vlada radi manje od 50 dana.

Živković je rekao kako trenutna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta.

On je, piše u saopštenju, izrazio vjerovanje da će ta činjenica vrlo brzo svima biti jasna, kako u Crnoj Gori, tako i na adresama naših partnera iz EU i NATO i da čvrsto vjeruje kako će u skorom vremenskom periodu Crna Gora "dobiti istinski evropsku parlamentarnu većinu, kako bi naša država u što skorije vrijeme postala punopravna članica Evropske unije".

Do tada, istakao je Živković, DPS će i iz opozicije dati doprinos evropskom putu Crne Gore kroz postizanje konsenzusa oko svih značajnih pitanja za društvo.

"Kakvo je bilo i nedavno pitanje popisa, potvrđujući time još jednom princip da su našoj partiji uvijek državni interesi bili važniji od partijskih", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: