Glavni odbor DPS-a odlučio, partijski izbori 28. januara

Živković istakao važnost "očuvanja jedinstva, snage i zrelosti stranke u ovom ključnom trenutku". Rekao je da će DPS nakon održanih izbora "izaći još jača, spremnija da se suoči sa svim izazovima koji nas čekaju"

8474 pregleda 18 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: DPS
Sa sjednice, Foto: DPS

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) na sjednici u četvrtak je usvojio Odluku o raspisivanju neposrednih izbora, na kojima će pravo glasa imati svi članovi te partije.

"Ovo je prvi put da se na takav način bira rukovodstvo jedne političke partije u Crnoj Gori, što pokazuje našu posvećenost demokratiji kao i da naša partija, bilo iz vlasti ili opozicije nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni", saopštio je DPS.

Predsjedništvo te stranke ranije je odlučilo da se izbori na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici DPS-a održe 28. januara naredne godine.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković je, na sastanku Glavnog odbora te stranke, istakao važnost "očuvanja jedinstva, snage i zrelosti stranke u ovom ključnom trenutku". Rekao je da će DPS nakon održanih izbora "izaći još jača, spremnija da se suoči sa svim izazovima koji nas čekaju".

Glavni odbor DPS
foto: DPS

"DPS je uvijek bio sinonim za jedinstvo i snagu, a ovi partijski izbori će biti prilika da to još jednom pokažemo. Naša stranka je uvijek bila otvorena za dijalog i uvažavanje različitih mišljenja, ali je istovremeno bila i čvrsta u svojim principima i ciljevima. Ovi izbori će nam omogućiti da se još više približimo našim članovima, da čujemo njihove ideje i da zajedno gradimo budućnost DPS-a. Zajedničkim snagama, DPS će nastaviti da se bori za interese građana Crne Gore. Spremni smo da se suočimo sa svim izazovima koji nas čekaju, da se uhvatimo u koštac sa ekonomskim, socijalnim i političkim pitanjima koja su pred nama. Naša stranka je uvijek bila lider u promovisanju napretka i prosperiteta Crne Gore, i to će ostati naša misija i u budućnosti", rekao je.

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a usvojena i Odluka o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih partijskih izbora kao i Plan aktivnosti organa DPS-a i opštinskih odbora u susret neposrednim izborima.

"Pozivamo sve članove DPS-a da se aktivno uključe u ovaj proces, da iskoriste svoje pravo glasa i da zajedno pokažemo jedinstvo, snagu i spremnost za izazove koji nas čekaju", saopštio je DPS.

Bonus video: