Konatar: URA amandmanski podržala zahtjev Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje njihovih plata od 10 posto

On je kazao da je Građanski pokret URA podnio set od preko 70 amandmana na Predlog budžeta za 2024. godinu koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi, sudstvu i državnom tužilaštvu

4472 pregleda 6 komentar(a)
Konatar, Foto: GP URA
Konatar, Foto: GP URA

Amandmanski smo podržali zahtjev Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje njihovih plata od 10 posto, a što je predviđeno Granskim kolektivnim ugovorom (GKU) koji je sa njima potpisala Vlada Dritana Abazovića, saopštio je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je istakao da je Građanski pokret URA podnio set od preko 70 amandmana na Predlog budžeta za 2024. godinu koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi, sudstvu i državnom tužilaštvu.

Iz URE je saopšteno da je Konatar pozvao sve poslanike i poslanice u Skupštini Crne Gore da podrže amandmane kojima se, između ostalog, predviđa i povećanje zarada zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu, kao glavnoj instituciji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Građanski pokret URA podnio je amandmane na Budžet i za povećanje plata zaposlenih u prosvjeti od 10%. "Granski kolektivni ugovori moraju biti ispoštovani u suprotnom neminovno će uslijediti tužbe radnika koje bi izazvale milionske izdatke na teret države. Takođe, nema potrebe da bilo ko od radnika svoja prava traži na ulici zbog nečega što ga po potpisanim ugovorima sleduje", zaključio je Konatar.

Bonus video: