Vujanović: Mojkovac primjer valorizacije ogromnih potencijala

Vujanović je naglasio da je učinjeno i da se planira mnogo i da je vrlo konkretno započeta realizacija projekta valorizacije Bjelasice, što je od posebnog značaja za Mojkovac, i koji bi mogao da podigne kvalitet života u gradu
52 pregleda 16 komentar(a)
Filip Vujanović Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Filip Vujanović Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.08.2017. 17:21h

Protekla godina na području mojkovačke opštine bila je radna, pa su završeni ili započeti brojni važni projekti, koji će dobrinijeti poboljšanju standarda u tom gradu. Tokom minulih 12 mjeseci, radilo se na poboljšanju infrastrukture, izgradnji obekata, uređenju grada, unaprjeđenju poljoprivrede, stvaranju boljih uslova za preduzetništvo, promociji turističke ponude, unaprjeđenju kulturne i sportske djelatnosti...To je na svečanoj sjednici Skupštine opštine (SO), povodom 13. avgusta, Dana opštine Mojkovac, kazao „prvi čovjek“ tog grada Dejan Medojević.

Prema njegovim riječima, rad organa lokalne uprave obilježila je“ zakonitost i transparentnost, kojoj mogu mnogi da pozavide“. Medojević se pohvalio da je, zahvaljujući Vladi, započet i projekat na Bjelasici, što je „dugo bio nedosanjani san Mojkovčana“.

"Konačno smo počeli projekat Bjelsice, počeli smo izgradnju prve dionice lokalnog puta Vragodo – Žarski Katun, za što su obezbijena sredstva od 1, 2 milona eura. Nećemo na tome stati, jer je već raspisan tender za drugu, konačnu fazu , u iznosuu od 2, 5 milona eura. Siguran sam da ćemo uspješno relaizovati sve planirane projekte na Bjelasici , od mosta koji će povezivati sa Jadranskom magistralom, pa do prvih žičara. Investicionim eleboratom za mojkovački dio Bjelasice predviđena su, tokom narednih pet godina, ulaganja veća od 27 milona eura", kazao je Medojević.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, čestitajući praznik građanima Mojkovca, kazao je da taj grad može biti primjer dobrog korišćenja ptencijala i razvoja preduzetništva.

"Čestitam predsjedniku Medojeviću na tome, ali želim da iskažem izuzetno poštovanje za ono što je Vlada namjerila i čini za prostor Mojkovca i sjevera Crne Gore i vjerujem da će saradnjom sa Vladom, ali i sa drugim koji se brinu o razvoju lokalne uprave, Mojkovac dalje napredovati obezbjeđujući još bolji kvalitet života i bolju valorizaciju izuzetnih potencijala Mojkovca u interesu svih građana. Očekujem da će se, kroz bolji pristup Bjelasici, napraviti ono što je nužno za Mojkovac, priključni pravac za put Brane- Lubnice- Kolašin ", rekao je Vujanović.

Vujanović je naglasio da je učinjeno i da se planira mnogo i da je vrlo konkretno započeta realizacija projekta valorizacije Bjelasice, što je od posebnog značaja za Mojkovac, i koji bi mogao da podigne kvalitet života u gradu.

Dan Opštine je obilježen brojnim manifestacijama, kao što su Likovni salom, Dani meda, koncertima „Biseri melosa Crne Gore“ i Dženana Lončarević, akcijom dobrovoljnog davanja krvi...

Opozicioni odbornici, osim Ivana Ašanina iz Građanskog pokreta URA, nijesu ni ovog puta prisutvovali svečanoj sjednici. Oni od ranije bojkotuju takve proslave, jer se zalažu da se kao Dan opštine slavi 7. januar, umjesto 13 . avgusta.

Bonus video: