URA: Bezbjednosni sektor nije igračka, iako ga vladajuća većina upravo tako doživljava

"Sve to dovoljno pokazuje da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije prioritet Spajića i njegove Vlade i da od toliko najavljivane profesionalizacije i depolitizacije nema apsolutno ništa, čak naprotiv"

7292 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Bezbjednosni sektor nije igračka, iako ga vladajuća većina upravo tako doživljava, sudeći po svemu što se dešava u bezbjednosnom sektoru od formiranja Spajićeve Vlade, a posebno kada je u pitanju mjesto direktora Uprave policije, saopšteno je iz GP URA.

"Prvo su htjeli da vrate gospodina Brđanina na mjesto direktora, pa samo par dana nakon toga, kao da su dobili naknadnu pamet, su shvatili da on nije adekvatno rješenje za tu poziciju. Zatim je Zoran Brđanin vraćen na mjesto direktora Uprave policije, pa je najavljena njegova smjena, da bi opet par dana nakon toga ponovo došlo do obrta, kada je povučena tačka dnevnog reda sa sjednice Vlada kojom je trebalo da dođe do najavljene smjene gospodina Brđanina", navodi se u saopštenju.

Iz GP URA su istakli da je ovo "možda adekvatan broj zapleta za neku tragikomičnu predstavu", ali da je svakako nešto što pokazuje veliku neozbiljnost Spajićeve Vlade, koja, kako kažu, dozvoljava sebi da se na takav način igra i unižava sektor bezbjednosti.

Oni su dodali i da je očigledno da je slučaj vezan za izbor direktora Uprave policije i smjenu Brđanina postao kamen spoticanja u vladajućoj većini.

"...predmet javnih licitacija sa imenima gdje se svakodnevno posredstvom medija testira raspoloženje onih van Vlade Crne Gore koji treba da daju zeleno svijetlo za izbor novog direktora Uprave policije, a na šta smo od samog starta i upozoravali", dodaje se.

"Ne smijemo zaboraviti da je 21. decembra prošle godine ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović najavio upućivanje predloga za razrešenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, nakon što Odbor za bezbjednost i odbranu tog dana nije usvojio njegove izvještaje o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ipak, od toga nijesmo imali ništa, osim najava o mogućim novim poslušnijim partnerima u Vladi i ubrzanoj rekonstrukciji", kazali su iz GP URA.

"Sve to dovoljno pokazuje da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije prioritet Spajića i njegove Vlade i da od toliko najavljivane profesionalizacije i depolitizacije nema apsolutno ništa, čak naprotiv", zaključuje se.

Bonus video: