PES: Kriminalni klanovi bili relaksirani dok se URA navodno borila protiv njih

"Rezultate bivšeg premijera u bezbjednosnom sektoru najbolje opisuje tunel ispod najvažnijih državnih institucija, a njegovu kredibilnost potvrđuje upravo nedavni iskaz pred nadležnim organima", saopštio je PES

8753 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Kako koji dan prolazi, tek se vidi koliko su kriminalni klanovi bili relaksirani dok je URA navodno vodila borbu protiv njih, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

"Nakon što je bivši premijer izigrao očekivanja javnosti i nadležnih organa u otkrivanju detalja i nalogodavca za iskopani tunel, da bi sakrio tragove, njegova partija pokušava da aktuelizuje navodnu brigu za bezbjednosni sektor 44. Vlade. Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da se protiv nekih funkcionera URA vodi istraga za šverc cigareta, dok drugi bez ustručavanja poziraju sa BIL licima", saopštio je PES.

Kazali su da je "i dalje misterija zašto je bivši premijer imao kriptovali telefon".

"Naime, kako koji dan prolazi, tek se vidi koliko su kriminalni klanovi bili relaksirani dok je URA navodno vodila borbu protiv istih. Podsjećamo javnost da su za vrijeme Abazovićevog rukovođenja bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer i Ljubo Milović pobjegli iz Crne Gore, a dok se u ulozi koordinatora svih službi bezbjednosti isti Abazović u zatvoru susretao sa glasovitim imenima kriminalnog miljea. I dalje je misterija zašto je bivši premijer imao kriptovani telefon koji nije prijavio nadležnim organima i za koje svrhe ga je koristio? Onda i ne čudi zašto se istaknuti funkcioneri GP URA fotografišu sa BIL licima", dodaje PES.

Smatraju da rezultate bivšeg premijera u bezbjednosnom sektoru najbolje opisuje tunel ispod najvažnijih državnih institucija, a da njegovu kredibilnost potvrđuje upravo nedavni iskaz pred nadležnim organima.

Bonus video: