DPS Nikšić: Bivša direktorica Agencije za projektovanje i planiranje čini krivično djelo potpisujući dokumenta...

"Odluka o formiranju DOO Agencija za projektovanje i planiranje, protiv koje smo glasali u lokalnom parlamentu, stupila je na snagu 2.12.2023. godine, a nakon toga nije doneseno rješenje o imenovanju v.d. direktora do izbora direktora u skladu sa zakonom"

4055 pregleda 9 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Na primjeru Agencije za projektovanje i planiranje prikazano je neznanje i neprofesionalizam lokalne vlasti, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

"Da iza svega što radi lokalna uprava Nikšića stoji ogromno neznanje i neprofesionalizam pokazuju i dešavanja u Agenciji za projektovanje i planiranje. Odluka o formiranju DOO Agencija za projektovanje i planiranje, protiv koje smo glasali u lokalnom parlamentu, stupila je na snagu 2.12.2023. godine, a nakon toga nije doneseno rješenje o imenovanju v.d. direktora do izbora direktora u skladu sa zakonom. U međuvremenu bivša direktorica bivše Agencije potpuno bespravno i protivzakonito čini krivično djelo potpisujući dokumenta, vršenjem isplate zarada, nadzore, projekte itd. Ovo sve bi trebalo da znaju osnivači Skupština opštine, lokalna uprava i imenovani Odbor direktora, ali očigledno isti oni ne poznaju niti zakone niti procedure", ističe se u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da je ovo jednostavno nedopustivo i da je rezultat toga što na čelu organa upravljanja sjede ljudi koji apsolutno ne znaju da rade posao za koji su plaćeni, niti posjeduju bilo kakve reference i iskustvo.

"Kao rezultat svega toga imamo da osoba koja sada obavlja poslove direktora i potpisuje dokumenta, isplate i ostalo je lice bez ovlašćenja i duboko je zagazila u vršenje krivičnog djela. Zato pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju kako bi se ovom bezakonju stalo na kraj, a mi ćemo podnijeti hitnu inicijativu nadležnoj inspekciji za vršenje inspekcijskog nadzora. Ovo je još jedan dokaz da sve što opozicija iznosi o radu lokalne uprave Nikšića je, na žalost i Nikšića i Nikšićana, jedna velika istina", poručili su iz DPS Nikšić.

Bonus video: