Šaranović: Pripremio sam nekoliko potencijalnih kandidata za direktora Uprave policije

"Ovi kandidati predstavljaju moje profesionalno mišljenje i spremnost da sa Vladom Crne Gore i njenim članovima podijelim ovo predloge"

24337 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Šaranović, Foto: Gov.me
Šaranović, Foto: Gov.me

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je večeras da je pripremio nekoliko potencijalnih kandidata za poziciju direktora Uprave policije.

"Pripremio sam nekoliko potencijalnih kandidata za poziciju direktora, vodeći računa o njihovim kvalifikacijama i sposobnostima da odgovore izazovima koje ta funkcija nosi. Ovi kandidati predstavljaju moje profesionalno mišljenje i spremnost da sa Vladom Crne Gore i njenim članovima podijelim ovo predloge", napisao je Šaranović na društvenoj mreži X.

"Vijesti" su danas objavile da pitanje kadrovanja u sektoru bezbjednosti i dalje “ljulja” Vladu, iako Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora tvrde da kriza vlasti ne postoji i da do njihovog razlaza neće doći.

Naime, predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića (Demokratska Crna Gora) o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina ni dvije i po sedmice nakon podnošenja premijer Milojko Spajić (PES) nije uvrstio u dnevni red sjednice Vlade, iz koje tvrde - da dokument nisu ni dobili.

Generalni sekretarijat Vlade (GSV) saopštio je “Vijestima” juče nakon podneva da ne može odgovoriti na pitanje kad će biti održana sjednica na kojoj će biti donesena odluka o statusu Brđanina, “budući da Vladi još uvijek nije dostavljen predlog za razrješenje direktora UP”.

Bonus video: