Živković: Naš Žabljak danas je pritisnut nedobronamjernim i neodgovornim potezima nove državne i lokalne vlasti

Živković je istakao da je, kada je DPS bio na vlasti,Žabljak svake sedmice, redovno posjećivalo i do sedam specijalista iz Kliničkog centra, a da su danas građani primorani da traže medicinsku pomoć izvan svog grada

8093 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Kvazieksperti i takozvani oslobodioci, na nacionalnom i lokalnom nivou, pokazali su da su pamet, stručnost i dobronamjernost za njih velike nepoznanice, izjavio je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković na stranačkoj tribini na Žabljaku.

“Naš Žabljak danas je pritisnut nedobronamjernim i neodgovornim potezima nove državne i lokalne vlasti, posebno u segmentima ekonomije, zdravstva, obrazovanja i održivog razvoja”, naglasio je Živković.

Živković je istakao da je, kada je DPS bio na vlasti,Žabljak svake sedmice, redovno posjećivalo i do sedam specijalista iz Kliničkog centra, a da su danas građani primorani da traže medicinsku pomoć izvan svog grada.

Živković je ukazao i na, kako kaže, ogromne propuste u obrazovnom sistemu koji negativno utiču na najosjetljiviji dio stanovništva – na djecu i mlade.

“Bez jasno definisanog plana i programa, bez adekvatnog nastavnog kadra, doveli su obrazovni sistem na Žabljaku do rasula”, istakao je Živković.

Uklanjanjem dječijeg igrališta, dodao je on, pokazali su svoj totalni nedostatak empatije i razumijevanja za potrebe zajednice.

Živković je naglasio da neznanja političkih protivnika DPS-a rezultiraju i štetnim aktivnostima prema prirodi, koje se ogledaju u sječi šume i devastaciji Nacionalnog parka.

“Vrijeme je da se okupimo i zajedno radimo na tome da znanje i stručnost vratimo u centar politike. DPS ima vrijedne i pametne ljude, koji su spremni da vode Crnu Goru ka boljem i evropskom načinu života”, poručio je Živković.

Istakao je da samo zajedno možemo postići promjene koje su nam potrebne.

“DPS će biti nosilac tih promjena, kroz reorganizaciju partije, jasan program i konkretne projekte koje razvijamo upravo u tijesnoj komunikaciji s građanima, s jednim jedinim ciljem – za bolji životni standard”.

Bonus video: