Milatović 23. januara na sjednici Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, odgovaraće na pitanja poslanika

S Milatovićem će u Strazburu biti i predsjednik Kipra Nikos Hristodulides, kao i premijer Lihtenštajna Danijel Riš

19899 pregleda 6 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović obratiće se 23. januara Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope u Strazburu i odgovaraće na pitanja poslanika, saznaju "Vijesti".

S Milatovićem će u Strazburu biti i predsjednik Kipra Nikos Hristodulides, kao i premijer Lihtenštajna Danijel Riš.

Lihtenštajnski ministar vanjskih poslova, obrazovanja i sporta Dominik Hasler i predsedavajuća Komiteta ministara i generalna sekretarka Savjeta Evrope Marija Pejčinović Burić predstaviće njihovu poruku i primiti pitanja od poslanika.

Na otvaranju sjednice Skupština će izabrati svog predsjednika. Tokom zasjedanja parlamentarci će izabrati i komesara Savjeta Evrope za ljudska prava.

Na dnevnom redu je i debata o globalizaciji u vremenima kriza i rata i ulozi OECD-a od agresije Rusije na Ukrajinu, uz učešće generalnog sekretara OECD-a Matijasa Kormana.

Ostale debate uključuju temu migracije i azila u predizbornoj kampanji, suprotstavljanje strateškim tužbama protiv učešća javnosti (SLAPP) kao imperativu demokratskog društva i prevenciju zlostavljanja djece u institucijama u Evropi.

Skupština Savjeta Evrope će usvojiti konačni dnevni red na otvaranju sjednice.

Napomena: U prvoj verziji teksta bilo je objavljeno da će se Milatović 23. februara, obratiti Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Zbog nenamjerne tehničke greške izvinjavamo se čitaocima

Bonus video: