Ibrahimović - Popa: Reformama u najznačajnijim oblastima do nove faze pregovaračkog procesa

Predsjednik Bošnjačke stranke se sastao sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori

3732 pregleda 4 komentar(a)
Popa i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Popa i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, i interes i država regije i EU je integracija u Uniju.

To su se, kako je saopštila Bošnjačka stranka, na današnjem sastanku saglasili predsjednik te stranke Ervin Ibrahimović i ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Ibrahimović razgovarao sa Popom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i izazovima koji stoje pred našom državom na putu pridruživanja EU.

“Crna Gora, kao država koja je najviše napredovala u procesu pristupanja EU, treba da zadrži lidersku poziciju u procesu, ali i da učini dodatni napor kako bi reformama u najznačajnijim oblastima ispunila prelazna mjerila i ušla u novu fazu pregovaračkog procesa. Bošnjačka stranka, zajednički je zaključak sagovornika, imala je i ima važnu ulogu kada je u pitanju put Crne Gore u EU, a položaj manjina i stanje u oblasti manjinskih prava predstavljaju dio fundamentalnih obaveza kroz poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava”, saopštila je Bošnjačka stranka.

Popa je, kako navodi ta stranka, rekla da manjine igraju ključnu demokratsku ulogu u izgradnji nacionalnog konsenzusa o procesu pristupanja EU, te ponovila da Evropska unija očekuje od svih crnogorskih političkih aktera da iskoriste trenutni zamah politike proširenja.

Bonus video: