Albanski forum će podržati Markovića za VDT-a

"Sa pozicija u Vladi i parlamentu, Albanski forum će glasom svog biračkog tijela nastaviti da daje snažan doprinos stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i svih njenih građana", rekao je Đeljošaj

11513 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj najavio je da će ta koalicija podržati Milorada Markovića za novog vrhovnog državnog tužioca.

"Nova Vlada Crne Gore i Skupštinska većina su za manje od 100 dana mandata postigle impozantne rezultate - prije svega na planu evropske integracije Crne Gore, što očekuje više od 80% naših građana. Stoga je važno da sjutra, izborom novog VDT- a, napravimo još jedan korak u tom pravcu. I to neće samo biti doprinos pravnoj državi i sigurnosti naših građana, već i dokaz političke zrelosti, institucionalne funkcionalnosti i sigurne evropske budućnosti", saopštio je Đeljošaj.

Kazao je da su uvjereni da će se to prepoznati i 29. januara na Međuvladinoj konferenciji Crne Gore i Evropske unije koja u Briselu, "čime će našoj državi i Vladi biti ukazano povjerenje i priznanje za dosadašnji rad".

"To će ujedno biti i vjetar u leđa našoj evropskoj perspektivi. Upravo u tom duhu, a u očekivanju da će zajedno sa ostalim institucijama, prevashodno direktorom policije i SDT-om dati snažan doprinos borbi za vladavinu prava, Albanski forum će kao dokazani čuvar i promoter evropskih vrijednosti i integracija, podržati gospodina Milorada Markovića za novog VDT-a. Sa pozicija u Vladi i parlamentu, Albanski forum će glasom svog biračkog tijela nastaviti da daje snažan doprinos stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i svih njenih građana", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: