Đeljošaj: Izbor VDT-a jedna od najvažnijih odluka koju je čekala građanska Crna Gora

"Potpisnicima sporazuma o formiranju vladajuće većine mogu spočitavati štošta, ali rezultati su nesporni. Ova parlamentarna većina je donijela Crnoj Gori stabilnost i nadu", kazao je lider Albanskog foruma

3430 pregleda 5 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade, ministar ekonomskog razvoja i lider Albanskog foruma, uputio je čestitku Miloradu Markoviću na izboru za vrhovnog državnog tužioca, kao i parlamentu koji je glasovima tri četvrtine poslanika donio "jednu od najvažnijih odluka koju je čekala građanska Crna Gora".

"Potpisnicima sporazuma o formiranju vladajuće većine mogu spočitavati štošta, ali rezultati su nesporni. Ova parlamentarna većina je donijela Crnoj Gori stabilnost i nadu! U manje od sto dana uspjeli smo da uradimo toliko važnih stvari za evropsku perspektivu Crne Gore. Od održavanja Popisa, preko povećanja minimalne penzije do današnje odluke da se izabere VDT i to nakon pet godina koliko je jedna od najvažnijih institucija bez čelnika", saopštio je Đeljošaj.

Kazao je da je "utoliko više ponosan i na svoju odluku iz oktobra 2023. da budemo dijelom aktuelne većine".

"U tom trenutku, kao predsjednik Opštine na početku mandata, odlučio sam da ponesem ličnu i političku odgovornost kako i pripada nosiocu izborne liste i dam podršku novoj parlamentarnoj većini za formiranje 44. Vlade. Danas, tek 88. dana našeg mandata, mogu samo reći da sam, ma kakva bude perspektiva (moja ili aktuelne većine), ponosan na svoje odluke i na rezultate koje smo ostvarili za bolju i evropsku Crnu Goru", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: