Spajić: Rekonstrukcija Vlade kroz koalicione sporazume, želim sve predstavnike većine u izvršnoj vlasti

Kada je u pitanju isticanje trobojke u Kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, Spajić je naveo da ovih dana vidimo isticanje brojnih simbola te da ga to ne interesuje

41419 pregleda 96 reakcija 96 komentar(a)
Spajić na otvaranju puta, Foto: Boris Pejović
Spajić na otvaranju puta, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić kazao je da želi da svi iz parlamentarne većine imaju zastupnike u izvršnoj vlasti, te da će se o tim pitanjima raspravljati kroz predviđenje koalicione sporazume.

On je to kazao novinarima nakon svečanog otvaranja regionalnog puta Mateševo-Kolašin. Radovi na ovoj dionici počeli su u aprilu prošle godine a rok za izgradnju je bio osam mjeseci.

"Ponašanje svih partnera su definisana koalicionim sporazumom, ko se bude ponašao na definisani način biće dio većine, ko ne bude neće", naveo je on.

Kada je u pitanju isticanje trobojke u Kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, Spajić je naveo da ovih dana vidimo isticanje brojnih simbola te da ga to ne interesuje.

Upitan o čestitci koju je ministar pravde Andrej Milović uputio novom šefu Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelu Živkoviću, povodom njegovog stupanja na tu funkciju, naveo je da je riječ samo o formalnoj čestitci i da ne treba ulaziti u dubinu po toj temi.

Upitan zašto nije on čestitao umjesto Milovića, Spajić je naveo da čestita svima koji su stupili na neku funkciju u posljednjih deset godina, kao i sportistima. Dodao je da nema vremena i mentalnog kapaciteta za sva identitetska pitanja koja su novinari uputili.

"Čestitam svima koji su imenovani u zadnjih deset godina na sve funkcije, svim zastavama, želim sve najbolje, želim da svako svoju zastavu zakači, koju god misli da treba. Da se ponosi s njom, podržavam isticanje i trobojke i gaetuše, i albanske i bošnjačke, svih zastava naravno uz državnu koja je obavezna i zakonom", dodao je on i istakao da želi da se fokusira na razvoj države, ulaz u EU...

Kada je u pitanju isticanje trobojke u Kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, Spajić je naveo da ovih dana vidimo isticanje brojnih simbola te da ga to ne interesuje.

Bonus video: