Demokrate Danilovgrad: Dragojević sada traži isplatu uvećane zarade i naknade za neiskorišćene odmore

OO Demokrate Danilovgrad saopštile da bivši direktor TO Danilovgrad kod Agencije za mirno rješavanje radnih sporova traži preko 15 hiljada eura od organizacije u kojoj je ostao da radi

3585 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokrata Danilovgrad saopštio je da je bivši direktor Turistričke oranizacije Danilovgrada Ivan Dragojević pokrenuo postupak kod Agencije za mirno rješavanje radnih sporova, kojim traži isplatu uvećanja zarade i naknade za neiskorišćene godišnje odmore, u vrijeme dok je bio na čelu ove organizacije.

Demokrate navode da se Dragojević, kadar Liberalne partije, od 2015. do 2023. godine nalazio na čelu TO.

Demokrate tvrde da su u TO Danilovgrad ostavljene "desetine hiljada eura duga za poreze i doprinose" i da to "stoji kao mač nad glavom preduzeća".

"Agencija za sprječavanje korupcije kažnjava TO 2020. godine novčanom kaznom u iznosu od 500 eura, a Dragojevića kao odgovorno lice u iznosu od 250 eura, jer nijesu dostavili plan integriteta u propisanom roku. Dragojević svoju kaznu plaća sa računa TO. Da ne govorimo da je Dragojević sve vrijeme koristio službeno vozilo, a da je nebrojeno puta sebi 'pisao' troškove prevoza...", navodi se u saopštenju OO Demorkate Danilovgrad.

Dodaju da Dragojević tužbama sada traži preko 15 hiljada eura od organizacije u kojoj je ostao da radi.

Bonus video: