Vujošević: Danilović nema podršku barskog Demosa

Predsjednik Opštinskog odbora stranke u Baru je pozvao Danilovića da posjeti njihove kancelarije, pošto "kukavički već nedjeljama izbjegava da se pojavi na stranačkim organima"
181 pregleda 107 komentar(a)
Savo Vujošević, Foto: Demos Bar
Savo Vujošević, Foto: Demos Bar
Ažurirano: 09.08.2017. 13:33h

Bivši predsjednik Izvršnog odbora Demosa, Goran Danilović, ovih dana, uprkos zaključcima koje su potpisali Predsjednik, ali i Predsjedništvo te partije, nastavlja sa zavjereničkim radom na terenu, a sve u svrhe daljeg pokušavanja razbijanja partije, navodi Savo Vujošević, predsjednik Opštinskog odbora Demosa u Baru.

"Nakon selektivnog i sumnjivog skupljanja nelegalnih, nelegitimnih i nedemokratskih potpisa, koji više priliče akterima iz afere Snimak, nego li ozbiljnim političarima, Danilović i njegove potplaćene pristalice nastavili su da obilaze opštinske odbore Demosa širom Crne Gore istim metodama - nelegitimno i selektivno," kazao je Vujošević.

On je Danilovića pozvao da posjeti kancelarije barskog odbora stranke i saopšti svoje namjere.

"Budući da bivši predsjednik IO Danilović kukavički već nedjeljama izbjegava da se pojavi na stranačkim organima, pozivamo ga da konačno smogne snage i pojavi se makar u kancelarijama barskog odbora i predloži to što ima, pa makar u svrhe zaštite poveo i svu svoju rođačko-kumovsku ekipu. Ili možda Danilović smatra da se Bar ne nalazi u Crnoj Gori, te da ga treba zaobići, naravno skrivajući se iza istine: u Baru nema svoje (potplaćene) pristalice, a samim tim ni podršku u svojim pučističkim naumima," dodaje Vujošević.

Kako smatra, Danilović krši statut stranke samoinicijativnim sazivanjem partijske skupštine.

"Nadalje, pričajući o njegovom stavu da odbori koji ne pošalju svoje kandidate za njegovu privatnu i unaprijed fingiranu Skupštinu, naglašavamo da je upravo on taj koji krši statut samim tim što je nestatutarno preuzeo ulogu Glavnog odbora i zakazao pomenutu kvazi-Skupštinu. U konačnom, poručujemo Daniloviću i njegovim pristalicama da ćemo, kao barski odbor, insistirati da se ispita gdje je pošao svaki cent koji je Danilović, sada već očigledno, isplatio svojim pristalicama u svrhe motivisanja pučističkog razbijanja stranke na terenu, a takvih ima od sjevera, pa do našeg juga," ističe Vujošević.

Kako je zaključio, barski Demos će do kraja ostati privržen ideji koju je utemeljio njegov osnivač Miodrag Lekić.

Bonus video: