Nikolić: Kabinet Milatovića obmanuo javnost, Vujanović bio gost austrijskog predsjednika 2014.

Portparol DPS-a naveo da je dužnost Milatovićevih saradnika "da ga ponekad opomenu da svijet ne počinje od njega"

15530 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da je kabinet predsjednika Crne Gore, obmanuo javnost kada je saopštio da je Jakov Milatić prvi predsjednik države koji boravi u zvaničnoj posjeti Austriji od obnove nezavisnosti.

Nikolić je saopštio da je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović novembra 2014. godine bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera.

"Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu. Naime, Filip Vujanović, bivši predsjednik Crne Gore je novembra 2014. godine bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera koji je nekoliko mjeseci prije tog, boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori", saopštio je Nikolić.

Hajnc Fišer, filip
foto: DPS

Dodao je i da je dužnost Milatovićevih saradnika "da ga ponekad opomenu da svijet ne počinje od njega".

"I da ga vrate u realnost u kojoj on sve češće svojim manirima i stavovima pokazuje da je slučajni predsjednik čija se najvažnija politička misija svodi na lobiranje za proruski DF i pokušaj cijepanja sopstvene stranke. Obje aktivnosti mu znatno bolje idu od onog što je stvarno uloga i misija predsjednika Crne Gore", piše u saopštenju Nikolića.

Bonus video: