Konatar: Spajić i sve partije skupštinske većine da se izjasne podržavaju li Milovića i njegove aktivnosti

"Premijer Spajić treba da smijeni ministra Milovića ili da mu pruži podršku - i onda će sve biti jasno", kazao je Konatar

16602 pregleda 65 reakcija 60 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar smatra da premijer Milojko Spajić i sve partije parlamentarne većine treba da se izjasne podržavaju li ministra pravde Andreja Milovića i njegove aktivnosti.

"Zbog svega što smo čuli i vidjeli na jučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore jasno je da Andrej Milović više ne može obavljati funkciju ministra pravde, jer bi u suprotnom to značilo dalju kompromitaciju te funkcije i ugrozilo borbu protiv kriminala i korupcije", saopštio je Konatar.

On je istakao da jučerašnji napadi Milovića na rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića, a samim tim i na glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i Specijalno državno tužilaštvo, jesu napadi na ljude koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Konatar je dodao da je to Milović "i do sada radio po zadatku", napadajući takođe i Dritana Abazovića i Filipa Adžića.

Konatar je postavio pitanje za premijera Spajića i sve političke subjekte u Vladi, ali i one koji čine skupštinsku većinu - da li podržavaju Milovića i njegove aktivnosti.

"Premijer Spajić treba da smijeni ministra Milovića ili da mu pruži podršku - i onda će sve biti jasno", zaključio je Konatar.

Bonus video: