Odžić o sjednici Odbora: Milović pobjednik dana sa najviše krimi-konekcija, Abazović ne zaostaje

"Epilog cjelodnevne graje je samo jedan, ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa", istakao je Odžić

8659 pregleda 19 komentar(a)
Odžić, Foto: SDP
Odžić, Foto: SDP

Posljednji Odbor za bezbjednost je više ličio na poligon za nadmetanje ko od prisutnih ima bolje konekcije sa kriminalnim grupama, nego na ozbiljno tijelo zaduženo da štiti građane i državu od djelovanja kriminalnih grupa, saopštio je danas potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić.

Na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu 9. februara obavljeno je kontrolno saslušanje ministra pravde Andreja Milovića, šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o potencijalnim zloupotrebama u SPO u slučaju afere Do Kvon i o drugim aktuelnim bezbjednosnim pitanjima.

"Epilog cjelodnevne graje je samo jedan, ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa", istakao je Odžić u saopštenju.

On je dodao da bi običan gledalac mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar pravde Andrej Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti.

"Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO gospodin Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama. Ipak čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti", kazao je Odžić.

On je rekao da se najveća rasprava vodila na relaciji Pokret Evropa sad (PES) Građanski pokret URA, te da se jednima pripisuju bratski odnosi sa kavčanima, a drugima sa škaljarcima.

"Za vrijeme trajanja te višesatne borbe, Demokrate su po običaju govorile o čojstvu i junaštvu, Jole Vučurović o rekonstrukciji Vlade, dok je Milan Knežević recitovao poeziju i pomagao Dritanu sa padežima. Jedino čudi zbunjenost parlamentarne opozicije koja je sve pratila u šoku i nevjerici", poručio je Odžić.

Po njegovim riječima "sve u svemu, jako mučna slika bezbjedonosnog sektora, koja umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji poslije Odbora za bezbjednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema".

"Naročito kada vidimo i stav premijera na svečanosti povodom 100 dana vlade, koji se ponaša kao da ne zna da se održao odbor, ili da se to dešava u nekoj drugoj državi. Predstoji nam puno posla kako se ovakve i slične situacije ne bi dešavale, i kako bi u narednom periodu dokazali i građanima i međunarodnim partnerima da ova zemlja može da se izbori protiv korupcije i organizovanog kriminala", zaključio je Odžić.

Bonus video: