Abazović: Miloviću dani u vladi odbrojani

"Jasno je da sada, kada su mu dani u vladi odbrojani, očajnički pokušava da sa metodom 'držite lopova' skrene fokus javnosti sa slučaja Binali Camgoza, ali i drugih navodnih veza koje on ima sa više OKG u Crnoj Gori i regionu, o čemu je javnost prvi put upoznata prethodnih dana”

30545 pregleda 110 reakcija 109 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kazao je da nema saznanja da se protiv njega vodi bilo kakav postupak koji pominje ministar pravde Andrej Milović.

Abazović je, kako je saopšteno iz GP URA, rekao i da mu nije jasno kakve veze ima on sa azilom Telmana Ismailova.

"Ukoliko dobijem bilo kakav poziv od nadležnih organa, rado ću se odazvati, kao i uvijek. Takođe, nejasno mi je odakle ministru pravde podaci o tome koji se predmeti i protiv koga vode pred SDT-om. Podsjećam da je ministar pravde protiv mene podnio krivičnu prijavu za navodnu aferu Do Kvon, pri čemu je prošlo više od devet mjeseci da još nisam saslušan po toj prijavi", naveo je Abazović u reagovanju.

Dodaje da razumije ovakve izjave Milovića, nakon što je javnost imala priliku da, kako je naveo, "vidi njegov neslavan nastup na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost".

"Jasno je da sada, kada su mu dani u vladi odbrojani, očajnički pokušava da sa metodom 'držite lopova' skrene fokus javnosti sa slučaja Binali Camgoza, ali i drugih navodnih veza koje on ima sa više OKG u Crnoj Gori i regionu, o čemu je javnost prvi put upoznata prethodnih dana”, rekao je Abazović.

On ističe da je Milović na taj način nanio štetu sebi, svojoj partiji, ali i državi.

"Ipak, vjerujem u kapacitete naših institucija da istraže sve slučajeve od javnog interesa, a vjerujem i da će u slučaju odlazećeg ministra pravde imati pune ruke posla u narednom periodu", kazao je Abazović.

Bonus video: