Jovović: Zašto Odbor nije prijavio Milovića?

Glavni urednik "Vijesti"kazao da je Odbor danas potvrdio da su tačne informacije koje je objavio

31181 pregleda 77 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović kazao je da mu je drago što je Odbor za bezbjednost i odbranu danas potvrdio da su tačne informacije koje je objavio u tekstu.

Odbor je na današnjoj sjednici donio odluku da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo odavanje tajnih podataka sa zatvorenog dijela sedmes jednice odbora, u tzv. gluvoj sobi a povodom Jovovićevog teksta "Poslanici "pozelenjeli" zbog Milovićevih "susreta sa mafijašima".

"Nije mi jasno zašto Odbor nije podnio prijavu i protiv ministra Milovića, koji je u tekstu potvrdio najveći dio informacija iz njega", rekao je Jovović za Radio Slobodna Evropa.

U dijelu teksta Vijesti citirana je i izjava Milovića, u kojoj pojašnjava kontekst susreta sa bezbjednosno interesantnim licima a što je, prema pisanju Vijesti, bio dio optužbi na zatvorenom dijelu sjednice.

“S obzirom da je Šuković iznio detalje na zatvorenom dijelu sjednice za javnost, ne mogu da govorim o detaljima, sem da je moj kontakt sa BIL licima odlazak na slavu u hotelu gdje se slavio Aranđelovdan 23.11.2023. i da je od 100 gostiju tokom slavlja u holu hotela, bilo lica koja su BIL. Dakle, moje veze sa BIL licima su što između ostalog poznajem određene vlasnike ugostiteljskih objekata još iz perioda advokature kada sam neke od njih u parničnim i upravnim postupcima zastupao, što sjedim u lokalima gdje ima i BIL lica, što mi je takođe jedan od grjehova vezanih i za lokal u centru Podgorice, gdje Šuković ističe da ima BIL lica, ali nema odgovor na to da na tom mjestu sjede ljudi iz tužilaštva, sudstva, policije i drugi”, rekao je Milović odgovarajući na pitanje “Vijesti” da komentariše navode da se susreće sa desetak osoba iz beranske, bjelopoljske i Šarićeve OKG...

Milović je na otvorenom dijelu sjednice odgovorio da mu je “degutantno, ispod nivoa” da komentariše Šukovićeve tvrdnje o “emotivnim partnerkama”, ali u “gluvoj sobi” navodno nije negirao da je u vezi sa M.M. On je na javnoj sjednici rekao da nema mogućnost da utiče kao građanin na to koga će policija da stavi ili skine sa liste bezbjednosno interesantnih lica.

“Šukovićevo bavljenje mojim privatnim životom i da li je neko moja djevojka ili ne uopšte ne želim da komentarišem, pogotovu kada se radi o ženskoj osobi koja ne postoji u krivičnoj i prekršajnoj evidenciji naše države, a koja je po Šukovicu BIL, što je još jedna podmetačina...”, rekao je Milović, odgovarajući na pitanja “Vijesti” da li je u decembru prelazio granicu sa M.M. i još jednom bezbjednosno interesntnom osobom u istom automobilu, da li je tačno da na sjednici nije negirao kontakte sa BIL osobama, ali da je rekao da te podatke nije znao, te da li je na zatvorenoj sjednici negirao da mu je M.M. djevojka.

Bonus video: