DPS: Djelovaćemo vanistitucionalno ako ne dobijemo podršku tzv. građanskih partija vlasti za smjenu Vraneša

Iz te partije poručujuju građanima koji “zajedno sa nama sa gnušanjem gledate kako Pljevlja od jedne urbane sredine postaju primitivna provincija” da neće dozvoliti da ova agonija još dugo potraje

14773 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista će biti prinuđena da vaninstitucionalno djeluje ukoliko ne dobije podršku “tzv. građanskih partija vlasti u Pljevljima” za smjenu predsjednika opštine Darija Vraneša.

To se navodi u saopštenju Kluba odbornika DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja.

“Ukoliko ne dobijemo podršku za smjenu Vraneša od tzv. građanskih partija vlasti u Pljevljima, bićemo prinuđeni i na vaninstitucionalno djelovanje jer građanska i evropska Crna Gora je naš ideal od kojeg nikada nećemo odustati”, navodi se u saopštenju.

Iz te partije poručujuju građanima koji “zajedno sa nama sa gnušanjem gledate kako Pljevlja od jedne urbane sredine postaju primitivna provincija” da neće dozvoliti da ova agonija još dugo potraje.

"Kao državno odgovorna partija i predvodnik demokratskih procesa kroz koje smo, zajedno sa građanima Pljevalja, dali svoj veliki doprinos obnovi crnogorske državnosti, njenom strateškom proevropskom usmjerenju i snaženju demokratskih i građanskih vrijednosti. Svakako poštujemo izbornu volju građana Pljevalja iskazanu na lokalnim izborima 2022. godine i nemamo namjeru polemisati sa njom. O razlozima gubitka dotadašnje većinske podrške našoj politici u Pljevljima i Crnoj Gori smo u više navrata, objektivno, samokritički i javno govorili. Takođe i objektivno sagledavali najveći dio, po nama iracionalnih razloga, koji je “naveo” jedan dio naših sugrađana da, bez obzira što su znali da kompetentnost i kvalitet ne stanuje u našoj političkoj konkurenciji, daju svoj glas upravo njima. Time su posredno omogućili da “spodobe” poput Darija Vraneša dođu na najvažnija mjesta odlučivanja, i ne samo on već i čitava jedna “plejada” polupismenih likova koji na žalost svih Pljevljaka reprezentuju našu opštinu u njenom političkom, kulturnom i privrednom životu. Ne samo polupismenih već i kupljenih i ucijenjenih”, stoji u saopštenju.

U DPS-u tvrde da Vraneš sprovodi opasnu agendu odvajanja Pljevalja od “crnogorske državne matice”.

“Organizovati proslave dana državnosti druge, a o danu državnosti svoje države govoriti na način na koji to čini Dario Vraneš, uz agilnu podršku svojih koalicionih partnera Demokrata, URE i PES-a, nije samo za pažnju crnogorskog tužilaštva već u njegovom slučaju i crnogorske psihijatrije. Konstantnim šovinističkim i primitivnim djelovanjem ovaj čovjek, podstaknut iz centrale svoje partije i mentorima iz SANU “poreklom” iz Pljevalja, sprovodi njihovu veoma opasnu agendu odvajanja Pljevalja od crnogorske državne matice. “Oslobodioci” su krenuli da oslobađaju Pljevlja od crnogorske “okupacije”. Sve ovo vide i znaju “proevropske” i “procrnogorske” Demokrate, URA i PES, ali “dostojanstveno” trpe jer kako kažu naši sugrađani “zauvar” im je primiti još koju funkcionersku platu, zaposliti još ponekog preostalog rođaka, otpisati još po neki neplaćeni račun za komunalije i zaokružiti još po koji javni tender”. Posljednji put ih pozivamo da daju nedostajući broj potpisa na našoj inicijativi za smjenu aktuelnog predsjednika opštine i time spasimo naš grad od primitivizma, šofinizma, polarizacije, sve veće klerikalizacije i svega onoga retrogradnog što nam se gotovo svakodnevno dešava zahvaljujući upravo odbornicima PES-a, Demokrata i Ure. Izdignite se konačno iznad ličnih i partijskih interesa i barem jednom u životu donesite državno odgovornu odluku”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPSa u SO Pljevlja.

Bonus video: