Eraković: Od URE smo dobili mogućnost da formiramo vladu sa njima i bivšim DF-om

Učesnik emisije Slaven Radunović iz Nove srpska demokratija (NSD) koja je bila dio bivšeg DF je upitao Erakovića da li je u pitanju neki lapsus, Eraković je odgovorio da je otvoreno kazao šta im je nuđeno

25728 pregleda 64 reakcija 47 komentar(a)
Eraković, Foto: Svetlana Mandić
Eraković, Foto: Svetlana Mandić

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković saopštio je da su uoči formiranja aktuelne Vlade Crne Gore dobili mogućnost od Građanskog pokreta URA da formiraju vladu sa tom partijom i bivšim Demokratskim frontom (DF).

"Budite sigurni da DPS nikad ne bi pristao da uđe u takvu Vladu. Uoči formiranja ove vlade prije nego je izglasana, konkretno od političke grupacije URA dobili smo mogućnost da formiramo vladu zajedno sa bivšim Demokratskim frontom i GP URA, i na taj način u tom trenutku izađemo iz političkog ćorsokaka", kazao je Eraković u emisiji "Argumenti" na Televiziji Crne Gore (TVCG), prenosi Portal RTCG.

On je kazao da im nije padalo na pamet da gaze moralne i političke principe.

Učesnik emisije Slaven Radunović iz Nove srpska demokratija (NSD) koja je bila dio bivšeg DF ga je upitao da li je u pitanju neki lapsus, i da li je rekao da mu je lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović nudio koaliciju sa njima.

Eraković je odgovorio da je otvoreno kazao šta im je nuđeno.

"Nalazimo se u teškom trenutku, ne samo ekonomskom nego i političkom. Mora nam biti fokus ekonomska stabilnost. Mora da se zna na čemu vlada počiva, mora počivati na principima antifašizma. Crna Gora treba da pripada onim zemljama i pogledima gdje se itekako priznaje genocid na ovim prostorima", rekao je on.

Bonus video: