Pljevaljski odbor NSD-a za ponovni izbor Mandića za predsjednika partije

Nova srpska demokratija će 25. februara birati stranačko rukovodstvo

3100 pregleda 6 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Opštinski odbor Nove srpske demokratije u Pljevljima podržao je Andriju Mandića za ponovni izbor na mjesto predsjednika stranke.

Predlog je, kako se navodi u saopštenju, jednoglasno usvojen na predlog predsjednika Opštinskog odbora Nove Milana Lekića.

Na sjednici Opštinskog odbora Nove, utvrđena je lista od devet članova Glavnog odbora stranke, kao i spisak od 28 poslanika za predstojeću veliku skupštinu stranke koja će biti održana u Podgorici 25. februara, a na kojoj će se birati stranačko rukovodstvo.

“Prilikom razmatranja aktuelne političke situacije u Pljevljima, ali i u Crnoj Gori, na predlog predsjednika OO i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Lekića, Odbor je jednoglasno usvojio zaključak da bi aktuelni predsjednik Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, bio najbolje rješenje za izbor novog/starog predsjednika NSD-a”, navodi se u saopštenju.

Lekić je poručio i da je Andrija Mandić beskompromisni i osvjedočeni borac za pravdu i istinu.

"Odlično znamo, kao njegove kolege, kroz šta je prošao i koji je njegov lični doprinos za oslobađanje i demokratizaciju ovog društva. U toj borbi Andrija Mandić je trpio svašta - i spletke, i zavjere, i hapšenja, i sudske procese. Maltretiran je i on i njegova porodica. Ali, Andrija Mandić niti jednog trenutka nije odustajao. Borio se i izborio se. Ova pozicija predsjednika Skupštine Crne Gore na kojoj se danas nalazi jeste samo kruna njegove borbe. Više smo nego uvjereni da će Skupština, kao visoki dom, pod predsjedavanjem Andrije Mandića biti još značajniji nego što je bio", saopštio je Lekić.

Prvi put u istoriji višestranačja, istakao je Lekić, na čelo Skupštine Crne Gore došao je Srbin.

"To je dokaz da je srpski narod uspio da se izbori za svoja prava, ali to je i poražavajuća činjenica koja nam ukazuje da su Srbi decenijama unazad bili građani drugog reda. Izborom Andrije Mandića prekinuta je višegodišnja diskriminacija srpskog naroda, i na to smo svi ponosni. Na to trebaju da budu ponosni i svi ostali građani, jer Crna Gora više nikada neće biti ista. U Crnoj Gori neće biti diskriminacije ljudi zbog nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti. Stoga, imajući u vidu sve prethodno navedeno, kao jedan od najsnažnijih Opštinskih odbora, predlažem da kao OO pružimo punu podršku gospodinu Mandiću za izbor na poziciju predsjednika stranke na predstojećoj velikoj Skupštini Nove srpske demokratije", zaključio je Lekić.

Bonus video: