Milatović u Minhenu, sastaće se i sa Stoltenbergom: Prilika da dodatno istaknemo kredibilno članstvo Crne Gore u NATO-u

Predsjednik Crne Gore učestvuje na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

6330 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji boravi u Njemačkoj, gdje učestvuje na 60. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na poziv predsjedavajućeg ambasadora Kristofa Hojzgena, poručio je da je učešće Crne Gore na tom događaju od velike važnosti.

Kazao je da će danas i sjutra imati susrete sa predsjednicima Češke, Litvanije i Letonije - Petrom Pavelom, Gitanasom Nausedom i Egilsom Levtisom, generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, ministrom vanjskih poslova Turske Hakanom Fidanom, izvjestiocem Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, kao i brojnim američkim senatorima i poslanicima njemačkog Bundestaga.

"Svi ti sastanci su dobra prilika da dodatno istaknemo kredibilno članstvo Crne Gore u okviru NATO saveza, koje je posebno važno sada u kontekstu jedne veoma izazovne geopolitičke situacije, ali isto tako da objasnimo kandidaturu Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i da dodatno promovišemo poziciju Crne Gore kad je u pitanju i međunarodna politika i međunarodna bezbjednosna politika", rekao je Milatović.

Bonus video: