Vraneš: Vučić da i u narednom periodu hrabro i mudro štiti interese Srba u Crnoj Gori

"Tokom susreta, Vraneš je zahvalio na naporima koje čini rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem, kako bi se zaštitila prava srpskog naroda u državama regiona"

15681 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Vraneš i Vučić, Foto: Opština Pljevlja
Vraneš i Vučić, Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš prisustvovao je juče svečanom prijemu, povodom, "praznika Sretenje u predsjedničkoj palati na Obilićevom vencu" u Beogradu.

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine.

Vraneš je, kako se dodaje u saopštenju, svečanosti, organizovanoj povodom Dana državnosti Srbije, boravio na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Tokom susreta, Vraneš je zahvalio na naporima koje čini rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem, kako bi se zaštitila prava srpskog naroda u državama regiona. On je posebno prenio zahvalnost pljevaljskih Srba, ističući da je najveći interes Pljevljaka da odnosi Srbije i Crne Gore budu što bolji", navodi se u saopštenju.

Vraneš je pozvao Vučića "da i u narednom periodu, kao i do sada, hrabro i mudro štiti interese Srba u Crnoj Gori, izrazivši očekivanje da će pljevaljski Srbi imati vrlo brzo priliku da o brojnim problemima u Pljevljima razgovaraju sa predsjednikom Srbije".

Predsjednik Opštine Pljevlja je, kako se dodaje, iskoristio razgovor da upozna predsjednika Srbije sa situacijom u pljevaljskom kraju.

"Tokom jučerašnjeg dana predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš sa saradnicima je prisustvovao svečanom obilježavanju praznika Sretenje u Orašcu, odakle je Karađorđe prije 220 godina poveo Srbe u oslobođenje od turskog ropstva", navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: