Omeragić: Rekonstrukcija samo uz načela BS-a

Partija smo koja se drži svog programa i principa, kaže portparol BS-a

11860 pregleda 51 reakcija 47 komentar(a)
“Rekonstrukcija je pitanje za Spajića”: Omeragić, Foto: BS
“Rekonstrukcija je pitanje za Spajića”: Omeragić, Foto: BS

Priča o rekonstrukciji Vlade, koja bi obuhvatila i Bošnjačku stranku (BS), moguća je jedino uz poštovanje načela na kojima djeluje BS.

To je juče poručio portparol BS-a Adel Omeragić, navodeći da je BS partija koja se drži svog programa i principa. Kaže da je rekonstrukcija pitanje za izvršnu vlast i premijera Milojka Spajića.

“Vijesti” su juče objavile da se koalicija “Za budućnost Crne Gore” načelno ne protivi tome da u Vladu osim njih uđe i BS, koji nije potpisnik koalicionog sporazuma o vlasti, dok su Demokrate izričito protiv toga.

Omeragić je rekao da je Vlada u prethodnom periodu uradila neke stvari koje su pozitivne za društvo.

“Dok je, s druge strane, na planu ekonomije bilo jedno zaduženje države koje je potpuno netransparentno odrađeno, a takođe, imamo ogromno nezadovoljstvo sindikata jer nije došlo do najavljenog povećanja zarada”, ocijenio je on za Gradski portal, prenosi Mina.

Govoreći o pozitivnim potezima, saopštio je da je održavanje popisa stanovništva u mirnoj i demokratskoj atmosferi svakako doprinijelo smirivanju tenzija u društvu. Dodaje da je zahvaljujući “konstruktivnoj ulozi opozicije” došlo do imenovanja u pravosuđu, što je, tvrdi, iskorak na planu evropskih integracija.

“Ono što je u ovom trenutku očekivanja građana jeste povećanje standarda”, rekao je Omeragić.

Portparol BS-a naveo je da oni podržavaju da se vodi dijalog između sindikata i Vlade, kako bi došlo do povećanja zarada prosvjetnih radnika, zaposlenih u javnoj upravi, pravosuđu i zdravstvu.

Bonus video: