Milatović: Čelnici lokalnih uprava treba da rješavaju lokalne probleme

"Nijesam zadovoljan ni sa jednom situacijom koja dodatno polarizuje i dijeli naše društvo, kao što je ova oko prosvjetnih radnika i ona koja se desila u Pljevljima", rekao je predsjednik Crne Gore

11514 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik države Jakov Milatović rekao je danas da bi čelnici lokalnih uprava morali da se bave lokalnim temama jer su ih građani izabrali da rješavaju probleme koji su veliki.

„Ovo društvo ima velike lokalne probleme i očekujem od ljudi koji su na čelu tih uprava da se bave lokalnim problemima – komunalnim, ekonomskim, socijalnim i mislim da je to pravi pristup. Nijesam zadovoljan ni sa jednom situacijom koja dodatno polarizuje i dijeli naše društvo, kao što je ova oko prosvjetnih radnika i ona koja se desila u Pljevljima“, rekao je Milatović nakon proslave 117 godina rada Gimnazije "Slobodan Škerović", odgovarajući na pitanja novinara kako gleda na to što je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš organizovao proslavu povodom praznika u Srbiji.

Na pitanje da li je Vraneš imao to pravo, Milatović je odgovorio da predsjednik države nije sud da kaže šta jeste, a šta nije zakonito.

„U vrijednosnom smislu mislim da je predsjednik Opštine Pljevlja imao puno smislenijih stvari kojima je morao da se bavi u odnosu na to pitanje“, kazao je Milatović.

Vraneš (Nova srpska demokratija) je prošle sedmice u Pljevljima organizovao svečanu akademiju povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja.

To je izazvalo burne reakcije dijela javnosti i opozicije na lokalnom i državnom nivou. Reagovali su i Pokret Evropa sad (PES) i Demokrate, glavni koalicioni partneri saveza “Za budućnost Pljevalja” (Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija).

Oni su poručili da Opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država, pa ni “bratske, komšijske i drage Srbije”.

Bonus video: