Krapović: Inicijativa o smjeni Brđanina brzo na Vladi, Rusija pokušava da podrije put regiona ka EU

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće stati i omanuti dok je bezbjednosni sektor pod rukovodstvom Demokrata", kazao je Krapović

10115 pregleda 18 komentar(a)
Krapović, Foto: Mirko Kotlaš
Krapović, Foto: Mirko Kotlaš

Ministar odbrane i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je danas da vjeruje da će se inicijativa o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina brzo naći na sjednici Vlade, te da insistiraju na tome.

On je na pres konferenciji zakazanoj povodom obrazovanja novog Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kao i formiranja Koordinacionog tijela za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću, rekao da vjeruje da bi takva odluka doprinijela još boljim rezultatima u ovom sektoru.

Upitan o borbi za prevlast u bezbjednosom sektoru, Krapović je kazao da takav proces ne postoji između Demokrata i Pokreta Evropa sad (PES).

"Stvari u Vladi su jasno postavljene i sve ostalo su špekulacije, nema borbe za prevlast niti imamo takve ambicije", kazao je Krapović..

Upitan o komentaru ministra pravde Andreja Milovića da je bezbjednosni sektor zabrinjavajući, Krapović je naveo da se ne slaže, ali da problemi postoje i da rade na tom sektoru.

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće stati i omanuti dok je bezbjednosni sektor pod rukovodstvom Demokrata", kazao je Krapović.

Upitan da li je na sjednici Vlade diskutovano o izjavi ambasadora Rusije u Crnoj Gori Vladislava Maslenikova, Krapović je kazao da Rusija kao i svaka zemlja ima svoje interese i da pokušava da podrije put regiona ka Evropskoj uniji (EU).

Rekao je da to nije od presudnog značaja da bi bilo sjednici, te da su evropske integracije prioritet Vlade i da će raditi na ubrzanju ovog puta.

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov rekao je ranije u intervjuu za ruski list "Izvestija", koji je objavljen na sajtu ambasade da širenje Evropske unije (EU) na Balkan znači uvlačenje zemalja u regionu u konfrontaciju sa Rusijom.

Bonus video: