Kolić: Na Iftaru u Medresi sam prisustvovao na poziv Islamske zajednice

"Ko zna Dženana Kolića, isto tako zna da se nikad nisam bavio vjerskim i crkvenim pitanjima, niti me ta oblast u životu puno zanima, niti o njoj znam puno, pa vjerovali ili ne, nisam ni znao ko je Miraš Dedeić"
104 pregleda 22 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.08.2017. 14:26h

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić kazao je da ne može da vjeruje "da postoje umovi koji su danas u Crnoj Gori spremni da ovakve stvari podmeću, zloupotrebljavaju i bjesomučno rabe samo kako bi nekako uvezali Demokrate sa Dedeićem i, na taj način, pokušali da nam nanesu nekakvu političku štetu"

"Iako sam se do posljednjeg trenutka borio sa sobom da li uopšte bilo što izjavljivati povodom ogavnih pokušaja diskreditacije partije čiji sam potpredsjednik preko fotografije sa Iftara u Medresi, kojem sam prisustvovao na poziv Islamske zajednice, odlučio sam da se u 2017. godini, u 21. vijeku prosto moram oglasiti i spriječiti diskurs koji se pokušava nametnuti kao prihvatljiv. Kao što već rekoh, budući da sam vjernik islamske vjeroispovijesti, odazvao sam se na poziv Islamske zajednice da prisustvujem Iftaru u Medresi u Tuzima. Osim mene, Iftaru su prisustvovali gotovo svi predstavnici političkih partija i društvenih subjekata u Crnoj Gori. Ko zna Dženana Kolića, isto tako zna da se nikad nisam bavio vjerskim i crkvenim pitanjima, niti me ta oblast u životu puno zanima, niti o njoj znam puno, pa vjerovali ili ne, nisam ni znao ko je Miraš Dedeić. Sve i da jesam, zar neko očekuje od mene da aranžiram sofru domaćinu koji me je pozvao i ugostio i da mu određujem koga će pozvati ili ko će gdje za sofrom da sjedi. Ovo sam bio dužan da iznesem, ali ne da bih se bilo kome pravdao, već da bih rekao sljedeće. Ne mogu da vjerujem da postoje umovi koji su danas u Crnoj Gori spremni da ovakve stvari podmeću, zloupotrebljavaju i bjesomučno rabe samo kako bi nekako uvezali Demokrate sa Dedeićem i, na taj način, pokušali da nam nanesu nekakvu političku štetu", kazao je Kolić.

On je poručio Demokratskom frontu da od njega neće čuti nijednu riječ uvrede.

"Gospodo iz DF-a, zakucali ste na pogrešna vrata. Od mene nećete čuti ni jednu jedinu riječ uvrede, neću vam vraćati istom mjerom, jer se prema ljudima – muslimanima, pravoslavcima, katolicima, protestantima, jevrejima, ateistima, agnosticima. . – nikad nisam tako nepristojno ophodio. Dženan Kolić ima više drugova pravoslavaca, nego onih moje vjeroispovijesti. I to mi nije ni kvalitet, ni mana, već prethodna činjenica koju moram istaći da bih vam rekao ovo: da imam neke bolesne poglede na svijet i život u njemu kao vi, sigurno da ne bi bilo takvo stanje. Ali ne. Baš sam u Demokratama, jer mi ljude dijelimo na dobre i loše, poštene i nepoštene, časne i nečasne, sposobne i nesposobne, stručne i nestručne, na lopove i kriminace, a ne na Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome; ne na pravoslavce, katolike i muslimane; na vjerujuće i nevjerujuće; ne na one sa plavim, braon ili zelenim očima. Shvatate li, gospodo u kojem ste smjeru krenuli? Zauzeli ste smjer sa kojim sam mislio da smo završili prije dvadesetak godina, kad su mnoge generacije naših roditelja i mi sami prilično propatili, kad su svi građani ovog dijela svijeta tonuli u glupe sukobe, koji su odgovarali samo političkim "elitama" koje su iz njih izlazili kao milijarderi, a običan narod je vazda bio na gubitku. Molim vas, ne uvlačite me u vaše krugove mržnje. Ne uvlačite ni Demokrate, jer vam to neće poći za rukom. Odavno smo se mi izdigli iznad vaših primitivizama i provincijalizama. Štetu nam nećete nanijeti, nećete nas ni okrznuti, ali je jadna vaša namjera, a još su jadnija vaša sredstva kojima ste to uopšte i pokušali da učinite. Ja bih se, da sam na vašem mjestu, baš pošteno zacrvenio. Od vas ni toliko ne očekujem", zaključio je Kolić.

Bonus video: