DPS: Đukanović u EPCG ubacivao partijski podobne koji se nijesu pojavljivali na poslu, a bili su plaćeni

"Bezočna tuča za mjesta u upravljačkoj strukturi EPCG, uz svađe, ucjene, prijetnje slika je alavosti i nezajažljivosti partija konstituenata vlasti koje su danima unazad vodile bitku za fotelje u ovom državnom preduzeću"

10458 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović u EPCG ubacivao partijski podobne koji se nijesu ni pojavljivali na poslu, a za to su bili plaćeni.

"Jučerašnji cirkus i svojevrsna lakrdija koja je pratila izbor predsjednika i članova Odbora direktora EPCG samo je nastavak podjele plijena i borbe za prevlast, koja je glavna karakteristika ove vlade ali i prethodne dvije, i sprovodi se po svim sektorima – od bezbjednosti do energetike. Bezočna tuča za mjesta u upravljačkoj strukturi EPCG, uz svađe, ucjene, prijetnje slika je alavosti i nezajažljivosti partija konstituenata vlasti koje su danima unazad vodile bitku za fotelje u ovom državnom preduzeću", ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da je epilog da su članovi Odbora direktora EPCG ljudi koji su direktni eksponenti partija, te da se preko njih vode ne samo međustranački nego i unutarstranački sukobi u okviru Pokreta Evropa sad (PES), a da je na čelu i dalje Milutin Đukanović kadar Andrije Mandića.

"On je već pokazao koliko brine o interesu ovog preduzeća koji je u EPCG ubacivao partijski podobne koji se nijesu ni pojavljivali na poslu, a za to su bili plaćeni", piše u saopštenju DPS.

Iz te partije su kazali da su najbolje stanje u EPCG opisali upravo manjinski akcionari firme koji su istakli da takvo ponašanje i način rada do sada nije zabilježen.

"O stanju u državnim preduzećima svjedoče i izvještaju DRI koji su redovno negativni. Ako zaista tužilaštvo ima namjeru da radi po zakonu i pravu onda bi prvo moralo da se pozabavi malverzacijama u državnim preduzećima, i njihovom upravljačkom strukturom koja je formirana tako da bi omogućila dalju devastaciju i razaranje ovih nekada uspješnih firmi", zaključuje se u saopšnju DPS.

Većinom glasova sinoć je izabran je novi Odbor direktora EPCG, a čine ga Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbaljaj, Neven Gošović i Simo Jokić.

Za predsjednika Odbora direktora izabran je Đukanović.

Manjinski akcionari EPCG nijesu glasali za nove članove Odbora, pošto su predali poništene listiće.

Prethodno je Skupština akcionara EPCG razriješila dosadašnji Odbor direktor.

Taj Odbor direktora činili su Milutin Đukanovića (Nova srpska demokratija), Ivan Šaranović (GP URA), Tahir Đonbaljaj (Albanska alternativa), Goran Šućur (GP URA), Martin Ćalasan (GP URA), Mijuško Bajagić (Socijalistička narodna partija) i Emir Strujić (Bošnjačka stranka).

Skupština akcionara koja je bila zakazana za juče u 12 časova, počela je oko 23 časa - manjinski akcionari i novinari 11 sati su u sali čekali da počne skupština.

Bonus video: