SDP Budva: Skraćenje mandata jedini način da se izađe iz cirkusa

"Čudi ovolika odsutnost brige prema gradu koji će u kolapsu dočekati turističku sezonu, čiji uspjeh je od presudnog značaja i za finansijsku stabilnost opštine, ali i države"

3248 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Budva da je "skraćenje mandata jedini način" da se izađe iz političke krize u Budvi.

"Sada već propali pokušaj OO Demokrata Budva u kojem inicijativu za skraćenje mandata nude samo odbornicima vladajuće većine ne samo da predstavlja politički amaterizam, već i političko licjemjerstvo. Demokrate su svakako pozvanije od parlamentarne opozicije da skrate mandat, jer su upravo oni svojim glasovima podržali za predsjednika opštine Mila Božovića i predsjednika skupštine Nikolu Jovanovića, pa su negdje i odgovorni za cirkus koji se trenutno dešava u Budvi. Ali to im opraštamo, jer je to rađeno zarad ulaska u vlast i dobijanja dijela kolača, ali isključiti SDP iz inicijative za skraćenje mandata, iako smo prvi to tražili nije politički ni korektno ni pametno", piše u saopštenju OO SDP Budva.

Dodaju da je skraćenje mandata "jedini način da se iz ovog cirkusa izađe", te da su Demokrate ovim postupkom "osudile inicijativu na neuspjeh, i jednako će biti krivi koliko i DF ako do izbora ne dođe".

"Posle presedana u budvanskom parlamentu gdje vlast uskraćuje kvorum opoziciji, sada Demokrate nude odbirnicima vlasti, da sami sebe uskrate povjerenje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Uopšte ne iznenađuje ovoliki strah od izbora unutar DF-a, jer im je jasno kakvu su sliku o sebi poslali kako građanima Budve, tako i cijele Crne Gore. Čudi ovolika odsutnost brige prema gradu koji će u kolapsu dočekati turističku sezonu, čiji uspjeh je od presudnog značaja i za finansijsku stabilnost opštine, ali i države. Na kraju još jednom zahtijevamo da se svi politički subjekti urazume, da zajednički skratimo mandat, napominjući da budvanski parlament ima 33 odbornika, i niko nema pravo da sudi ko je više ili manje vrijedan neke skupštinske inicijative", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: