Mirko Miličić novi portparol NSD-a

„Pripala mi je izuzetna čast da kao predstavnik nove generacije mladih političara pokrivam funkciju koju su prije mene imali sadašnji predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode u Skupštini Crne Gore Jovan Jole Vučurović“, rekao je Miličić

5976 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić imenovao je Mirka Miličića za novog portparola te partije.

„Pripala mi je izuzetna čast da kao predstavnik nove generacije mladih političara pokrivam funkciju koju su prije mene imali sadašnji predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode u Skupštini Crne Gore Jovan Jole Vučurović“, rekao je Miličić.

NSD je saopštio da ta partija "na ovaj način svjedoči ideju za koju se oduvijek zalaže – spoj mladosti i energije koju ona nosi, kao i znanja iskusnijih kolega".

"Miličić je rođen u Nikšiću, apsolvent je Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Političkim aktivizmom se bavi od srednjoškolskih dana, dok član Nove srpske demokratije postaje odmah po punoljetstvu. Bio je član predsjedništva Kluba mladih Nove srpske demokratije tokom dva saziva, član Informativne službe Nove srpske demokratije od 2021. godine, kao i šef iste počevši od oktobra prethodne godine", navodi se u biografiji koju je dostavio NSD.

Podsjećaju i da je Miličić od decembra 2023. saradnik pri Kabinetu predsjednika Skupštine.

"Učestvovao je na 26. kongresu DEMYC-a (Democrat Youth Community of Europe), održanom u Podgorici 2018. godine, kao predstavnik Nove srpske demokratije. Miličić je dopisnik Centra za društvenu stabilnost, najvećeg srpskog političkog think tank-a koji se bavi analizom kako regionalnih, tako i geopolitičkih dešavanja. Član je i info-debatnog kluba PolitikUS koji prati dežavanja vezana za političku scenu Sjedinjenih Američkih Država", zaključuje se.

Bonus video: