Milatović: Posvećen sam funkciji predsjednika, ako se odlučim za drugačije političko djelovanje, bićete obaviješteni

Milatović kazao kako ne želi da njegova ostavka na članstvo u PES-u opterećuje crnogorsku javnost, niti da njom našteti svojim doskorašnjim stranačkim saborcima

36576 pregleda 157 reakcija 61 komentar(a)
Milatović, Foto: Nikola Saveljić
Milatović, Foto: Nikola Saveljić

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, doskorašnji zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad, kazao je da ne želi da njegova ostavka na članstvo u toj partiji opterećuje crnogorsku javnost, niti da njom našteti svojim doskorašnjim stranačkim saborcima.

"Isto tako, u odnosu na određene stvari koje su se dešavale, posebno u posljednjih par mjeseci, ne želim da više bilo kome dajem svoj legitimitet, a posebno ne ako se radi o odlukama koje su se donosile i načinu rada koji je suprotan principima na kojima je Pokret Evropa sad osnovan. Bio sam tu fer i jasan", rekao je novinarima Milatović.

On je danas učestvovao na konferenciji „Između stvarnosti i obmana: Dezinformacije kao prijetnja demokratskim društvima“, koju organizuje Centar za demokratsku tranziciju (CDT) uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

"Što se tiče moje političke budućnosti, mislim da je javnost negdje već prepoznala da sam, bez obzira na moju partijsku pripadnost, u potpunosti bio posvećen funkciji predsjednika države i to će tako ostati. Ukoliko se odlučim za neko buduće drugačije političko djelovanje, kao i uvijek, transparentno i na vrijeme ću obavijestiti javnost", zaključio je Milatović.

Predsjednik države putuje u Tiranu gdje će, na poziv albanskog premijera Edija Rame i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, danas učestvovati na samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa.

Bonus video: