DPS: To što vlast traži od Brisela dozvolu da prekrši zakon govori o stanju u bezbjednosnom sektoru

"Nesposobni da uspostave principe odgovornosti i ozbiljnosti u rukovođenju države, funkcioneri PES-a krivca traže u prethodnoj vlasti", saopštio je DPS

9466 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da o stanju u bezbjednosnom sektoru i "svijesti njenih funkcionera" govori to "što vlast traži od Brisela dozvolu da prekrši zakon".

"Kakvo je trenutno stanje u državi, bezbjednosnom sektoru, ali i svijesti najviših državnih funkcionera najbolje govori izjava ministra unutrašnjih poslova koji je tražio od Brisela da mu dozvole da prekrši zakon. Ovaj nevjerovatan postupak, visokog državnog funkcionera dovoljno govori o ozbiljnosti države i sistema. Nesposobni da uspostave principe odgovornosti i ozbiljnosti u rukovođenju države, funkcioneri PES-a krivca traže u prethodnoj vlasti. Poput talaca vladajuće većine, pristaju na zahtjeve svakog ko ih ucijeni, od Mandića do Demokrata, ne ulazeći u ozbiljne posljedice po državni aparat koje iz takvog ponašanja mogu da proizađu. Ukoliko PES nastavi ovim putem, da bez ikakvog integriteta, trpi poniženja od svojih partnera, i još se pravi da u tome uživa, od njih, ovako pocijepanih, ostaće 'samo dugmići', kao iz onog čuvenog filma", saopštio je DPS.

Bonus video: