Adžić: Spajić smjenom Brđanina priznao grešku i štetu koju je očigledno nanio MUP-u

"Izražavam zabrinutost zbog premijerove najave da vršioca dužnosti bira na konkursu od pet radnih dana mimo zakonskog uporišta, s obzirom na to da ne postoji mogućnost raspisivanja javnog konkursa za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, kao ni mogućnost da smijenjenom direktoru nakon smjene daju na deset dana sva ovlašćenja koja je imao prije smjene"

25462 pregleda 43 reakcija 44 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović

Poslanik Građanskog pokreta URA i bivši miinstar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je premijer Milojko Spajić smijenom direktora Uprave policije Zorana Brđanina "priznao grešku i štetu koju je očigledno nanio Ministarstvu unutrašnjih poslova".

"Izražavam zabrinutost zbog premijerove najave da vršioca dužnosti bira na konkursu od pet radnih dana mimo zakonskog uporišta, s obzirom na to da ne postoji mogućnost raspisivanja javnog konkursa za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, kao ni mogućnost da smijenjenom direktoru nakon smjene daju na deset dana sva ovlašćenja koja je imao prije smjene", napisao je na Fejsbuk profilu Adžić.

Dodao je i da "ovakvi hazarderski potezi" mogu nanijeti veliku štetu državi i bezbjednosnom sektoru, naročito u borbi protiv kriminala i korupcije.

Vlada je večeras, na telefonskoj sjednici, razriješila Brđanina i zadužila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta.

Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovedenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, "a sve u cilju izbora najboljeg kandidata za ovu poziciju", saopštio je večeras Spajić.

Spajić je prethodno napisao na mreži Iks da je za čelnu poziciju u policiji neophodno izabrati osobu koja će se "uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije".

Šaranović je kazao "Vijestima" da je Vlada prihvatila da se vršilac dužnosti direktora policije bira na njegov predlog.

Bonus video: