Novaković Đurović: GP URA će glasati za smjenu Mandića

"Mnogo je dešavanja nakon njegovog imenovanja, uključujuči njegov boravak u izbornom štabu jedne političke partije u drugoj državi, kao i posjeta Milorada Dodika, koja je upriličena u zgradi Skupštine. Smatramo da na takav način funkcija predsjednika Skupštine ne može da se ponaša"

18592 pregleda 246 reakcija 110 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: URA
Novaković Đurović, Foto: URA

Građanski pokret (GP) URA nije glasala za izbor Andrije Mandića na funkciju predsjednika Parlamenta, te da je potpuno jasno da će glasati za njegovu smjenu, rekla je poslanica te partije u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović.

"Mnogo je dešavanja nakon njegovog imenovanja, uključujuči njegov boravak u izbornom štabu jedne političke partije u drugoj državi, kao i posjeta Milorada Dodika, koja je upriličena u zgradi Skupštine. Smatramo da na takav način funkcija predsjednika Skupštine ne može da se ponaša", istakla je ona gostujući u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore.

Dodala je da od Demokratske partije socijalista (DPS) ne čuje oštre tonove u vezi sa radom aktuelne vlade.

"Materijala za to i te kako ima. Imamo kontatno vraćanje na ideološke podjele, to jeste legitimno, ali po mom mišljenju ne može biti jedina tema kojom se bavite, ili iza toga stoji da DPS na neki način štiti Spajića".

Komentarišući poteze Mandića, Novaković-Đurović je kazala da on nije odstupio od svoje politike.

"Pitanje je šta o tim potezima misli ostatak parlamentarne većine, posebno Spajić i PES. Tada će nam biti jasno gdje je ideološki i vrijednosno ova aktuelna većina", rekla je ona.

Predlog za razrješenje Mandića naći će se na dnevnom redu sjednice Skupštine 11. marta.

Bonus video: