Krapović: Radović nezakonito imenovan, institucije moraju dati odgovor

Krapović je na pitanje da li Demokratska Crna Gora, čiji je funkcioner, i dalje podržava Vladu Milojka Spajića, kazao da će "odgovor dati organi partije"

23820 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Krapović, Foto: Luka Zeković
Krapović, Foto: Luka Zeković

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da smatra da je Aleksandar Radović nezakonito imenovan završioca dužnosti direktora policije i da institucije moraju dati odgovor na pitanje.

Krapović je na pitanje da li Demokratska Crna Gora, čiji je funkcioner, i dalje podržava Vladu Milojka Spajića, odgovorio da će "odgovor dati organi partije".

"Donekle sam ga učinio javnim, ali je to pitanje za organe Demokrata i moramo čekati odluku. A oko pregovora vladajuće većine, to je za lidere i nisam upoznat o sastanku", rekao je Krapović na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li, prema njegovom mišljenju, ministri iz njegove partije treba da budu dio Vlade Milojka Spajića, on je odgovorio da će svoje stavove iznijeti prvo na organima partije, pa tek onda u medijima.

Kada je riječ o izjavama ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da je Vlada u zoni krivične odgovornosti, Krapović je rekao da institucije moraju dati svoje mišljenje.

"Moje mišljenje je da je suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima Radović izabran sa liste zainteresovanih lica i napravljen kandidatom. Da biste bili kandidat, shodno zakonu, mora Vas predložiti ministar unutrašnjih poslova", kazao je ministar odbrane i istakao da on nema pravo da ocijeni da li je neko djelo krivično.

Odgovarajući na pitanje novinara kakav je njegov stav o kirišćenju poligrafa prilikom izbora kandidata, Krapović je rekao da je taj način ispitivanja dozvoljen zakonom, ali i da ne vidi problem da se "lica koja jesu zainteresovana i koja jesu prihvatila taj način ispitivanja", testiraju na taj način.

Bonus video: