Kadrovska rješenja Vlade: Imenovan novi UO Službenog lista

Za predsjednika UO imenovan je Nemanja Stamatović i članovi Zdravko Tomić, Marija Vešović, Željko Vujotić, Mišela Manojlović, Duško Stojanović i Nataša Novaković

4869 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada je današnjoj sjednici donjela rješenje kojim je Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, zvanično imenovan za predsjednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, dok će njegov zamjenik biti Andrej Milović, ministar pravde, navodi se u saopštenju Vlade i dodaje da savjet broji još 23 člana sa sekretarom.

Vlada je imenovala Katarinu Čarapić za članicu Savjeta za prava djeteta, Petra Ivanova Samarova za počasnog konzula Crne Gore u Loveču – Republika Bugarska, a Milica Musović imenovana za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vlada je danas razrješila predsjednika i članove Partnerskog savjeta za regionalni i ujedno imenovala novi Partnerski savjet za regionalni razvoj na čelu sa Nikom Đeljošajem, potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku razvoj. Takođe donjeto ke rješenje o razrješenju članica Odbora direktora Instituta za javno zdravlje dr Gordane Mijović i dr Danijele Vujošević, a na njihovo mjesto imenovane su dr Marija Raičević i dr Marija Palibrk.

Vlada je razriješila Upravni odbor JU Službeni list Crne Gore u sastavu: Ivana Vujović, predsjednica i članovi Ivo Šoć, Goran Bajić, Stefan Lakušić, Tanja Brkuljan, Mišela Manojlović i Tamara Đurović, i na njihovo mjesto imenovala kao predsjednika Nemanju Stamatovića i članove: Zdravka Tomića, Mariju Vešović, Željka Vujotića, Mišelu Manojlović, Duška Stojanovića i Natašu Novaković.

Na današnjoj sjednici su razrješeni i članovi Nadzornog odbora JU Službeni list Crne Gore Jelena Velimirović i Rajko Radonjić i imenovani novi članovu ovog odbora Gorica Vojinović, koja je imenovana kao predsjednica i članovi Marko Dušević i Milijana Ašanin.

Bonus video: