Odbor jednoglasno donio odluku da se održi kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića

O terminu kontrolnog saslušanja će se naknadno odlučiti

8752 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu danas je jednoglasno donio odluku da se održi kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića zbog dešavanja na sjednici Vlade na kojoj izabran vršilac dužnosti direktora Uprave policije.

O terminu kontrolnog saslušanja će se naknadno odlučiti.

Odbor je ovu odluku donio zbog događanja na sjednici Vlade na kojoj je Aleksandar Radović izabrana za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije.

Vlada je većinom glasova na sjednici 13. marta oko tri sata ujutro izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije na predlog Spajića.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, ministar je isključivo nadležan da Vladi dostavi predlog za v.d. direktora Uprave policije, a Vlada kao kolektivno tijelo daje saglasnost ili ne na takav predlog.

Predlog Šaranovića da v.d. direktora Uprave policije bude Lazar Šćepanović je odbijen. Povodom izbora Radovića mišljenje su izdvojili članovi Vlade iz Demokrata Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović, Vladimir Martinović i Tamara Vujović, kao i ministar pravde Andrej Milović.

Šaranović je nakon izbora Radovića “Vijestima” rekao da će obavijestiti nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, zato što je “prekoračenjem granica svog ovlašćenja” izabrala Radovića.

Bonus video: