Mandić čestitao Ani Brnabić izbor za predsjednicu Skupštine Srbije

"Uvjeren sam da ćemo zajedno raditi na izgradnji najboljih mogućih i bratskih odnosa između Srbije i Crne Gore", poručio je Mandić

5408 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Andrija Mandić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Ani Brnabić izbor za predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije.

"Uvjeren sam da ćemo zajedno raditi na izgradnji najboljih mogućih i bratskih odnosa između Srbije i Crne Gore, ali i da ćemo dati ključan doprinos u očuvanju mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana. Koristim ovu priliku da istaknem spremnost Skupštine Crne Gore za razvoj parlamentarne, ali i sveukupne saradnje naših dviju država", poručio je Mandić.

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije juče susa 153 glasova za i pet protiv izabrali doskorašnju premijerku Anu Brnabić za predsjednicu Skupštine Srbije.

Izbor javnim glasanjem obavljen je bez prisustva većeg dijela opozicije, a protiv su glasali poslanici iz grupe "Mi glas iz naroda" i "Mi glas iz naroda - Dr Branimir Nestorović".

Nova predsjednica Skupštine Srbije trebalo bi da raspiše izbore za gradsku vlast Beograda koji bi, kako je njavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bili 2. juna.

Bonus video: