GI 21. maj: Đukanović i DPS su utekli od Miloševića spašavajući sebe od Haškog tribunala i političkog raspeća

"Povodom godišnjice NATO bombardovanja javnost je ovih dana imala priliku da još jednom vidi i čuje dvolične, obmanjujuće i revizionističke izjave političara iz vladajućih stranaka"

6836 pregleda 31 reakcija 24 komentar(a)

NATO bombardovanje sa svim svojim tragičnim posljedicama desilo se samo zbog nagomilane zločinačke politike zvanične Srbije i državnog terora nad albanskom etničkom zajednicom na Kosovu od strane režima Slobodana Miloševića, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Juče se navršilo 25 godina od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

"Povodom godišnjice NATO bombardovanja javnost je ovih dana imala priliku da još jednom vidi i čuje dvolične, obmanjujuće i revizionističke izjave političara iz vladajućih stranaka. Niko od njih se ne usuđuje da i nakon četvrt vijeka izgovori istinu o razlozima i uzrocima NATO bombardovanja. Kao politički papagaji ponavljaju decenijske velikosrpske neistine i nečasno manipulišu sa nedužnim civilnim žrtvama do kojih je i došlo zbog zločinačke Miloševićeve politike koju su i sami podržavali. Parada licemjerja koja dolazi iz stranaka bivšeg DF-a i njihovih srodnika iz Demokrata i raznih Vučićevih restlova, uključujući i jeftini oportunizam iz PES-a, samo su potvrda hipokrizije i laži", ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Oni su dodali da je Crna Gora tada izbjegla teška materijalna razaranja i masovnija stradanja samo zato što su tadašnji predsjednik Milo Đukanović i Demokratska partija socijalista (DPS), prethodno utekli od Miloševića spašavajući time sebe od Haškog tribunala i političkog raspeća koje se uskoro desilo u Srbiji.

"Direktna politička posljedica NATO intervencije bila je slom Miloševićeve nasilne despotije i pobjeda srpske opozicije na izborima. Ujedno, dugogodišnja beogradska politika terora nad Albancima dovela je do toga da Kosovo nakon NATO bombardovanja postane nezavisna država. Sve drugo što crnogorska javnost čuje i ovih dana su otrcane velikosrpske laži, manipulacija neupućenima i demonstracija političkog i ličnog kukavičluka", piše u saopštenjU GI 21. maj.

Bonus video: