Đeljošaj: Svi koji nevine žrtve koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi i sopstvenim moralnim dometima

Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacijem sa indignacijom i prezirom, poručio je potpredsjednik Vlade

16856 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Nik Đeljošaj, ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade, te predsjednik Albanske alternative, kazao je da je krajnje neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na njegovo jučerašnje saopštenje povodom 25. godišnjice NATO intervencije u SR Jugoslaviji, u kojem je jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je, kako kaže, i član njegove šire porodice.

"Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacijem sa indignacijom i prezirom. Posebno osuđujem namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva! Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati!", ističe Đeljošaj u izjavi dostavljenoj medijima.

On je kazao da je razlog vojne intervencije poznat cijelom svijetu, a da civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nije nazvao niti povezivao sa razlogom same intervencije.

"Dakako, ove političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima. Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece. Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: