Vujović: Pens građansku opoziciju ne vidi kao neprijatelja Crne Gore

"Teško vlasniku DPS može bilo ko pomoći što je umjesto sa Pensom izgleda jučerašnji dan proveo u disciplinovanju svojih medijskih najamnika i poslanika koji danas bezuspješno pokušavaju sakriti tu činjenicu", saopštio je Vujović
14 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.08.2017. 14:50h

Socijaldemokratska partija posjetu američkog potpredsjednika Majka Pensa smatra istorijskom i još jednom potvrdom da naš ključni NATO partner ostaje posvećen promociji vrijednosti demokratije i vladavine prava u regionu Zapadnog Balkana, saopštio je član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

On je naveo da je Pens tokom susreta sa čelnicima dijela opozicije imao priliku da čuje mišljenje političke alternative o važnim političkim pitanjima, i to je, kako je dodao, "potpuno imanentno predstavniku zemlje koja je sinonim demokratije, slobode i vladavine prava".

"Američki potpredsjednik, za razliku od vlasnika DPS, ne smatra da je opozicija u jednoj zemlji državni neprijatelj, pa je jasno zašto se Pens susreo sa opozicionarima, kao što je i jasno zašto je vlasnik DPS-a posebno frustriran zbog tog susreta. Posebno je vlasnik DPS frustriran što se Pens susreo sa opozicionarima – u njegovoj vizuri "državnim neprijateljima", dok ga je on gledao na Pink TV-u. Teško vlasniku DPS može bilo ko pomoći što je umjesto sa Pensom izgleda jučerašnji dan proveo u disciplinovanju svojih medijskih najamnika i poslanika koji danas bezuspješno pokušavaju sakriti tu činjenicu", saopštio je Vujović.

Istakao je da je susret Pensa sa dijelom opozicije "veoma zasmetao i omiljenoj opoziciji vlasnika DPS".

"Sa kojom u idiličnoj harmoniji proizvodi tenzije, sukobe i ćeranja po Crnoj Gori. Svakome je juče dato mjesto koje zaslužuje pa tako i neformalnoj koaliciji 2 ekstrema političke scene koji se najugodnije osjećaju u ambijentu smutnji i konflikata koje zajedno proizvode", istakao je Vujović.

On je komentarisao i saopštenje poslanika DPS-a Andrije Nikolića, koji je između ostalog naveo da je "Pens jasno poručio opoziciji da se vrati u Parlament"

"Što se tiče prozivki poslanika DPS-a, nekadašnjeg "uzornog i objektivnog" novinara DPS servisa, a današnjeg DPS poslaničkog oriđinala, SDP ima jasan stav oko bojkota Parlamenta koji je javnosti poznat. Na tu temu kao i na mnoge druge je vođen konstruktivan dijalog sa potpredsjednikom Pensom. Što se tiče tih drugih tema i poruka vlasnik DPS-a, nažalost po njega, može samo da nagađa ili da pita svoga partijskog zamjenika. U te se odnose već nećemo miješati", zaključio je Vujović.

Bonus video: