PES optužio Abazovićevu Vladu za malverzacije: Time će se baviti tužilaštvo, a ne mi

"Ako se nije bavio malverzacijama i prevarama, Abazović treba da bude relaksiran i da u takvom raspoloženju uz konzumaciju kokica strpljivo prati predstojeće procese", saopštio je PES

7622 pregleda 41 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) optužio je bivšeg premijera Dritana Abazovića i Vladu na čijem je čelu bio za malverzacije.

"Vapaji Dritana Abazovića da 44. Vlada raskine koncesije sa Branom Mićunovićem koje je zaključila 43. Vlada, dokaz su koliko se bivši premijer zapetljao u sopstvenim malverzacijama, pa sada moli aktuelnu Vladu da ga spašava. Koncesijama koje su dodijeljene Mićunoviću i malverzacijama tim povodom će se baviti tužilaštvo, nakon što potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju podnese najavljenu krivičnu prijavu. Takođe, malverzacijama 'ruke pravde' povodom poslova sa lobističkom firmom 'Bipartisan solutions' iz Vašingtona će se baviti nadležni organi, a ne naš Pokret", saopštio je PES.

"Za razliku od Abazovićeve Vlade, koja je u cilju montiranja afere Do Kvon uoči izbora zloupotrebljavala i Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pozdravljamo što aktuelna Vlada nema takav manir, već će sve sumnjive radnje proslijediti tužilaštvu sa dokazima", dodaje se u saopštenju.

Ako se Abazović, kako kažu, nije bavio malverzacijama i prevarama, "treba da bude relaksiran" i da "u takvom raspoloženju uz konzumaciju kokica strpljivo prati predstojeće procese".

Bonus video: