Mandić: Nijesam zabrinut za stabilnost Vlade, čvrsto vjerujem da će rekonstrukcija biti u junu

"Mislim da smo se svi okupili oko većeg cilja, a ne kakva će biti kadrovska politika. Cilj nam je da promijenimo Crnu Goru, da unaprijedimo život građana, uspostavimo vladavinu prava. Da Crna Gora bude srećnija zemlja nakon završetka mandata 44. Vlade", rekao je Mandić

10423 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Mandić, Foto: Screenshot/Youtube/RTVNK
Mandić, Foto: Screenshot/Youtube/RTVNK

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić kazao je da nije zabrinut za stabinost Vlade.

On je za RTV Nikšić komentarisao situaciju oko stabilnosti i funkcionisanja Vlade, u svjetlu sporenja Pokreta Evropa sad (PES) i Demokratske Crne Gore oko sektora bezbjednosti.

"Mislim da smo se svi okupili oko većeg cilja, a ne kakva će biti kadrovska politika. Cilj nam je da promijenimo Crnu Goru, da unaprijedimo život građana, uspostavimo vladavinu prava. Da Crna Gora bude srećnija zemlja nakon završetka mandata 44. Vlade. Zato nijesam zabrinut za stabilnost 44. Vlade. Da li su svi pojedinci spremni da prate taj veliki cilj­? Uvjeren sam da jesu. Vjerujem i da će Vlada koju predvodi Milojko Spajić očuvati povjerenje koje joj je narod dao i da će trajati do kraja mandata, kako bi na nekim narednim izborima mogli da se predstave sa konkretnim rezultatima", rekao je Mandić.

Na pitanje o rekonstrukciji Vlade, Mandić je kazao da "čvrsto vjeruje da će biti u junu".

"Rekonstrukcija bi trebalo da doprinese još većoj stabilnosti i okupljanju svih snaga koje su potrebne za realizaciju dogovorenog programa i cilja. Ona je planirana godinu nakon uspostavljanja Vlade iz prostog razloga jer smo računali da nam za ciljeve koje smo uspostavili treba godinu. S obzirom na to da smo mi već za prva tri mjeseca riješili te ciljeve, inicirali smo ranije pitanje rekonstrukcije. Očekujemo da će nakon jednog velikog iskoraka Crne Gore, dobijanja IBAR-a, doći do rekonstrukcije, kako bi postavili novi cilj. A to je da budemo prva naredna članica EU. Ide nam mnogo brže i mnogo bolje nego što smo planirali", poručio je Mandić.

Bonus video: