Pejović: Poruke partnera iz EU vezane za postignute rezultate najbolje demantuju kritičare

"Zato je važno da u susret punopravnom članstvu, nastavimo da radimo zajedno i sarađujemo na polju unaprheđenja standarda i afirmacije vladavine prava, kako bismo ispunili zacrtane ciljeve"

5036 pregleda 6 komentar(a)
Pejović, Foto: Skupština Crne Gore
Pejović, Foto: Skupština Crne Gore

Priznanja za ostvarene rezultate koje svakodnevno dobijamo od međunarodnih partnera su ohrabrujuća i potvrđuju našu predanost reformama, vladavini prava i integraciji u širu evropsku porodicu, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović.

"Stoga, poruke naših partnera iz EU najbolje demantuju kritike na račun postignutih rezultata aktuelne većine. Raduje nas činjenica što je naš efikasan rad i trud prepoznat sa najviših međunarodnih adresa", navodi se u saopštenju.

"Takođe, moramo se pohvaliti i činjenicom da je na XXI sastanku POSP-a, Skupština Crne Gore prepoznata kao jako važna institucija koja konstruktivnim, sadržajnim i sveobuhvatnim dijalogom, učestvuje u kreiranju i trasiranju evropskog puta i stvaranju uspješne parlamentarne demokratije. Ovi pozitivni komentari su podsticaj, ali istovremeno i podsjećanje da ima još posla pred nama, kako bi ispunili uslove za dobijanje privremenih mjerila - IBAR", kazao je Pejović.

"Zato je važno da u susret punopravnom članstvu, nastavimo da radimo zajedno i sarađujemo na polju unaprheđenja standarda i afirmacije vladavine prava, kako bismo ispunili zacrtane ciljeve", zaključio je on.

PES: Partneri iz EU potvrdili uspjehe Vlade i parlamentarne većine

Poruke sa Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta najbolja su potvrda uspjeha aktuelne Vlade i parlamentarne većine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Tvrdnje da je ova parlamentarna većina uradila više za manje od pola godine od brojnih bivših Vlada za nekoliko godina, objektivna je tvrdnja, na koju danas ukazuju partneri sa najznačajnijih svjetskih i evropskih adresa. Konkretni rezultati na poljima evropskih integracija, vladavine prava i unapređenja životnog standarda su procesi koji su nezaustavljivi, uprkos pojedinim političarima koji destrukcijama žele da obesmisle uloženi trud i postignute rezultate. Danas, kada svi svjedočimo primjeni vladavine prava, obaveza svih odgovornih činilaca je da nastave sa reformama, bez obzira što će destrukcije i u narednom periodu biti redovna pojava kod neodgovornih pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Bonus video: