Zenović za "Vijesti": Budva u haosu dočekuje turističku sezonu, komunalnog reda nema, infrastruktura zapuštena...

"Ono što već sada mogu da potvrdim sa velikom sigurnošću je to da će Demokrate biti ključna okosnica vlasti nakon 26. maja i da su svi svjesni da bez nas više vlasti u Budvi nema", istakao je Zenović

16660 pregleda 176 reakcija 47 komentar(a)
Zenović, Foto: Vuk Lajović
Zenović, Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate sprovodiće isključivo pozitivnu izbornu kampanju i fokus će biti na promociji izborne liste i ljudi koji je čine, kao i program koji planiraju da sprovedemo u narednom mandatu.

To je "Vijestima" kazao Đorđe Zenović koji će Demokrate, sinoćnom jednoglasnom odlukom opštinskog odbora , predvoditi na predstojećim vanrednim lokalnim izborima zakazanim za 26. maj.

Kako je istakao "energiju neće trošiti na eventualne negativne provokacije, jer je ovom gradu dosta svađa i podjele po raznim osnovama".

"Grad je doslovno u haosu dočekuje turističku sezonu nespreman, komunalnog reda nema, komunalna infrastruktura je zapuštena, građani i turisti nervozni i nemoguće je redovne živnotne aktivnosti sprovesti bez stresa i to mora odmah nakon izbora da se mijenja. Ono što već sada mogu da potvrdim sa velikom sigurnošću je to da će Demokrate biti ključna okosnica vlasti nakon 26. maja i da su svi svjesni da bez nas više vlasti u Budvi nema", istakao je Zenović.

On je prethodnih pet godina bio pomoćnik sekretara za zaštitu imovine, a tri posljednje praktično sa te pozicije uspješno upravljao ovim opštinskim resorom nakon što je sekretaru istekao mandat.

"Vijesti" su u više navrata proteklih godina objavljivale rezultate ovog sekretarijata jer je tim na čelu sa Zenovićem uspio da spasi Opštinu od milionskih sudskih postupaka dobijajući ih u korist grada.

Procjene su da je Sekretarijat dobio u korist Opštine sporove teške ukupne vrijednosti više od 50 miliona eura i time spasio funkcionisanje grada.

Ujedno Zenović je sa te pozicije proteklih godina inicirao postupke vraćanja imovine u vlasništvo Opštine koja je čudnim okolnostima prešla u privatne ruke.

Zalagao se i u više navrata pisao dopise ministrima u prethodnih Vlada zaduženim za urbanizam i ekologiju da ostrvo Sveti Nikola sa Tunjom dobije status parka prirode i da se zabrani gradnja, ali takva inicijativa nije nailazila na odgovor vladinih resora.

Sekretarijat na čelu sa Zenovićem uspio je i sudski da dobije spor te pred resornim ministarstvom obori saglasnost na idejno rješenje gradnje kula ispred hala Jadranskog sajma, projekta komoanije "Mia investments".

Zenovićev resor je osporio i gradnju solitera preko puta Starog grada na lokaciji oronulog poslovnog objekta koji je nedavno kupila kompanija biznismena Veselina Pejovića.

Ni Zenovićevo insistiranje da Vrhovno državno tužilaštvo preispita sporazume o priznanju krivice koje su tužioci kojima je rukovodio, sada uhapšeni glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, zaključivao sa članovima budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića, nijesu naišli na odobrenje.

Iako je Zenović jasno predočio da je Opština takvim sporazumima oštećena jer ne može da naplati štetu koju je krimi grupa napravila pošto su procjene založene imovine daleko ispod dosuđene štete, te kao primjer naveo Marovića koji poslije prodate imovine i dalje duguje 790 hiljada eura, iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) su naveli da je riječ o pravosnažnim presudama.

Godinama unazad Zenovićev tim vodi i pravnu bitku da fudbalski tereni na Lugovima, najatraktivnija parcela na ulazu u Budvu i u katastru se prepiše na Opštinu i time spriječi njena prodaja na ime dugova ugašenog fudbalskog kluba "Mogren".

Na parcelu su bacili oko mnogi jer su na njoj ucrtane kule.

Prinudnim putem i sudskim postupcima uveden je red i naplati zakupnina za privremene lokacije od Akva parka pa do onih uz Stari grad i na šetalištu.

Od početka , prvo kao Starograđanin a potom i kao pomoćnik sekretara za zaštitu imovine, Zenović se bori da se Luka Budva vrati gradu.

Bonus video: